В храм „Св. Атанасий”: Започнаха традиционните Великденски четения

Традиционните за този период на годината Великденски четения се състоят във Варна. Те се провеждат с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и се организират от църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”. Предвидена е следната програма:
На 17.03. (петък) от 18 ч. лекция на тема „Кръстът като път и начин на живот”. Лектор: протойерей д-р Добромир Димитров от Богословски факултет при ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий”.
На 24.03. (петък) от 18 ч. лекция на тема „Мястото на св.Богородица в спасението на човека”. Лектор: протойерей Анатоли Тодоров.
На 7.04. (петък) от 18 ч. лекция на тема „Възкресението преди Възкресението и възкресението след Възкресението”. Лектор: доц. Бойчо Бойчев от ВСУ „Черноризец Храбър”.
На 21.04. (петък) от 18 ч. лекция на тема „За смисъла и надеждата след Възкресението”. Лектор: гл.ас. д­-р Смилен Марков от Богословски факултет при ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий”. Всички лекции ще се проведат в храм „Св. Атанасий” – Варна.