В Тополи искат да се задържат на върха

Лидерът в ”А” областна група за мъже Тополи 2010 започна зимна подготовка с 18 футболисти. На този етап няма напуснали или нови, съобщи за „Народно дело Седмицата“ Иван Найденов. Треньорът разкри, че ще тренират във вторник, четвъртък и неделя, а до момента е уредил три контроли.
На 3 февруари тополци гостуват на Калиакра в Каварна, а на 17-и – на Кубрат. Между двата мача – на 10 февруари, предстои проверка с Добруджански спортист, но мястото на срещата ще се уточнява допълнително.
„Целта е само една – да задържим първото място и да влезем в Трета лига – Североизточна група”, лаконичен е Найденов.
Както е известно, Тополи 2010 е лидер след есенния полусезон с 26 точки, две повече от втория Черноморец (Чернево) и три пред третия Аксаково.

Суворово отпрати нигериец

Треньорите на Суворово Мартин Христов и Живко Бояджиев се отказа от услугите на нигерийски нападател, който бе на проби и игра в първия мач от „Балчик къп“ с Добруджа (1:1). Така единственият нов за пролетния полусезон е Драгомир Николов, който отново ще води атаката след гурбет в Германия.
Всички други футболисти от есента остават.
„Напролет искаме да продължим да дишаме в гърба на лидера Добруджа и да играем добър футбол“, разкриха амбициите на втория в Трета лига – Североизточна група Христов и Бояджиев.
Утре суворовци играят третия си двубой от „Балчик Къп“ с Лудогорец II от 14 часа в Албена.
„Няма да успеем да съберем отбор, тъй като момчетата работят през седмицата, но ще попълним групата с юноши, тъй като не искаме да разваляме мача на съперника“, заявиха треньорите на Суворово.