В Социалната чайна: Фотографска изложба призовава: „Време е за добро!“

 

На 23 май от 19 часа в Социалната чайна на ул. „Преслав“ № 53 ще бъде дадено началото на благотворителната изложба „Време за добро!“, част от Седмицата на благотворителността, със същото мото. В изложбата присъстват фотографии на дарители от цялата страна. Всички желаещи да посетят изложбата и да подкрепят инициативата, като закупят една от прекрасните фотографии, ще могат да направят това в Социалната чайна от 24 до 31 май и в гранд мол от 1 до 7 юни.
Събраните средства по време на цялата кампания, ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД). Благотворителната инициатива на фондация „Оренда“ има и друга кауза, а именно – подкрепа за децата с аутизъм и техните родители.


Това е поредната инициатива в Социалната чайна, която съпътства отбелязването на първата година от нейното съществуване. В края на миналата седмица там се проведе благотворителен базар – Chasing Unicorns, в подкрепа на мисията на Чайната – да помага на млади хора от социални домове и проблемна социална и/или семейна среда, като им дава възможност за независим начин на живот.
Там се изявиха 30 сладкари, пекари, артисти, художници и културни кооперативи от Варна.
“През тази една година бяхме домакини на над 200 събития и изпихме над 18 000 чая заедно. Преустроихме още два етажа и работихме с общо 80 доброволци”, споделиха Мая Донева и Стояна Стоева, създатели на социалното предприятие.