В магазинче на 15 години: Майка разпозна детето си на срамната стена с обирджии

Майка разпознала сина на снимка, която алармира за крадец в квартално магазинче във Варна.

Случката се разиграва в магазинче във Варна за хранителни стоки, което съществува от 15 години, разказа в свой репортаж Нова тв.
„Младежът дойде, избра си няколко тарелки със сладки и поръча на една от продавачките да му завие сладки за вкъщи. Докато тя не го вижда, той влиза зад касата и измъква всички пари. Срещат се чак на вратата, когато той вече е оставил сладките и тръгва да бяга. Подаден е сигнал в полицията, но на този етап все още не е задържан. Младежът е вече със снети отпечатъци, но го няма в системата на полицията. И ако не го намерят до седмица, ще затворят делото”, коментира една от продавачките в търговския обект.
„Ние го имаме сниман на камера и разпечатахме снимката. Майка му го разпозна, когато дойде да пазари при нас, и го прати да дойде в магазина. Оказа се, че той познава и други деца, които са крали от магазина. Споразумяхме се да ни даде имената и адресите им срещу това да му закрием лицето. Повечето деца крадат по-скоро за спорта, отколкото от глад. Всеки ден се краде от магазина – един домат или половин хляб може да е, но се краде”, коментират служителките в магазина.
„Веднъж дойде момче, което по принцип не взима много неща наведнъж, и се усъмних. Прати ме да взема няколко сапуна и през това време той взима от поръчката цигарите и бяга без останалите покупки”, разказаха още служителките.

Кадър Нова тв