В концертното студио на Радио Варна: Китаристът Мирослав Иванов представи нови музикални идеи

Запалени почитатели, любители на звученето, което трудно се побира в стандартните жанрови рамки, и много колеги музиканти се събраха в концертното студио на Радио Варна в събота вечер, за да чуят на живо композициите от новия албум на Мирослав Иванов, наречен Circus („Цирк“). Това е втората самостоятелна продукция на китариста, известен с участието си в студиото и на сцената в компанията на поп и джаз светила като Васил Найденов, Камелия Тодорова, Васил Петров, във формациите на Стефан Вълдобрев и Анабел Караян, Ваня Щерева, Д2, немската група DE PHAZZ, а също и от създадената от него през далечната 2001-а група SAFO.
Новият албум на Мирослав Иванов беше представен на живо във Варна с участието Димитър Семов – барабани, Милен Кукошаров – клавир, и Радослав Савчев – бас, но в записите му са взели участие и Евден Димитров – бас китара, Росен Захариев Роко – тромпет, Денис Попстоев – саксофон, и Димитър Карамфилов – контрабас.

15 - Miroslav Ivanov 2
Преплитането на различни стилове прави звученето на Circus трудно за определяне. Полетът на вдъхновението води виртуозния китарист някой път по заплетените маршрути на джаза, а в други случаи по магистралата на рока. Мирослав Иванов обаче присъства с еднаква убедителност и в двете направления. Най-хубавото е, че през цялото време запазва своя индивидуален почерк, като заедно с това оставя достатъчно място за изява и на останалите участници във формацията. Албумът ще донесе много приятно усещане на слушателите, които предпочитат музиката „за ума“, а не „за краката“. Заедно с това в Circus обаче има и много емоционални моменти, много извираща енергия, която лесно заразява слушателя. Комбинацията на тези направления е голямото богатство на продукцията, която за пореден път показва, че Мирослав Иванов има важно и доста специално място в съвременната българска популярна музика.