В Кайсиева градина: Ограден имот за застрояване предизвика напрежение

 

 

Подготовката на нов строеж във втори микрорайон на „Владислав Варненчик“ предизвика протест и напрежение между граждани и заинтересовани от застрояването. На демонстрацията, организирана от Костадин Костадинов и партия „Възраждане“, се появи и главният архитект на Варна Виктор Бузев. В кадри от протеста, публикувани в интернет, се вижда и чува позицията на общинския съветник и бивш кандидат за кмет Костадин Костадинов. Той заяви, че имотът се застроява от строителна мафия в разрез с интересите на жителите на квартала, известен като Кайсиева градина.

„Хора, които не са от квартала, нямат място тук“, коментира разпалено Костадинов, който каза също, че на мястото е дошла агитка, организирана от фирмата строител.

В отговор на това защитниците на застрояването заявиха, че също живеят в квартала, а един от тях извади дори личната си карта, за да докаже това. На мястото се появи и главният архитект на Варна Виктор Бузев, който в началото беше буквално заклещен между спорещите страни, а после успя да се измъкне и предпочете да следи ситуацията отстрани.

Собственикът на имота, който също влиза в кадър, твърди, че всичко около застрояването е законно.

Дни преди това теренът беше ограден, но оградата му беше съборена. След това беше организиран и протестът. Авторът на видеото, което е публикувано във Фейсбук, Костадин Георгиев коментира следното:

„Протест против презастрояването на Кайсиева градина, място до поредната заградена с платна строителна площадка за поредната кооперация. Протестиращи около 50 човека и още толкова за контрапротест ”собственици” на имота! На мястото на протеста се появи и главният архитект на община Варна Бузев, който е пряко отговорен за всеки строеж в общината, а защо пряко, защото няма подпис, няма строеж.

А някога този квартал беше със зелени площи, а днес е бетонно ГЕТО, поредното за Варна!!! Места за паркиране – МИРАЖ, но иначе ФИШОВЕТЕ са в действие!!! Явно общинският бюджет ще има парички за коледни бонуси на раздутата администрация .

А Бузев бил дошъл по собствено желание – ДА бе, ДА!!!

А какво ще стане с дърветата, малкото останали на тази полянка?“