В интернет и социалните мрежи: Заваляха съсипващи коментари за идеята

 

Най-точно отношението на живеещите в центъра варненеци обаче личи в един коментар на гражданин, споделен в интернет. Той написа следното:

„Предлагам да се изготви проект, с който Варна да се превърне изцяло в пешеходна зона, всички да си спират колите между Летището и Девня и да се забранят всякакви велосипеди, тротинетки, моторчета, лагерни колички и всяко друго съоръжение, което може да придвижва човек. Може би тогава ще са доволни всички ПЛАТЕНИ зелени активисти? Със сигурност ще са доволни крадливите ни управници, тъй като ще усвоят 2-3 милиарда евро за „великия проект“ и може би ще задоволят безграничната си лакомия и алчност.

Единствените недоволни ще са преселниците, защото ще трябва да си спират колата в Девня, да нарамват вързопа си и да вървят пеша до града. Може би при реализирането на проект „Пешеходна Варна“, минималистичните мозъчета на живеещите в кварталите варненци, които сега злобеят по адрес на живеещите в центъра, ще разберат каква е целта на „ПОДОБРЕНИЯТА“ в „РАЗЦЪФВАЩА“ Варна.

Драги съграждани, целта е не да става по-лесно и по-удобно за живеещите на Варна, а ЕДНИ ХОРА ДА УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ по ЛИЧНИТЕ СИ СМЕТКИ. Такава е целта и със Златна /Синя/ зона, такава е и с всички направени по центъра ремонти, такава е с бул. „Левски“, такава е с бъдещата библиотека и т.н. проекти за забогатяване на определени лица.

Нали всички сме съгласни, че не е нормално и справедливо да се ремонтира нещо, което не се е разрушило 30 години и една година след ремонта му всичко новопоставено да трябва да се ремонтира отново с парите от данъците на Варненци?

Вярно е, че няма вечни неща, но всяка година да крадат по една и съща схема ми се струва прекалено за търпението и на най-простия народ. Те крадат вашите пари, взети от вашите данъци и въобще не ги интересува в каква среда и как ще живеете. Не разбирам защо живеещите в кварталите в момента злобно се наслаждават на нещастието на живеещите в центъра на Варна? Та нали утре това нещастие ще застигне и вас? Как ще се почувствате, ако сте заплатили, за да спирате в незаконна синя зона, и въпреки това няма къде да паркирате?

За съжаление българинът злобее върху нещастието на друг българин и едва когато злобеещият бъде застигнат от същото нещастие, разбира, че е трябвало много по-рано да бъде съпричастен, да се обедини със сполетелия нещастието, заедно да защитават правата си и да търсят отговорност от техните слуги – управляващите. Няма значение кой живее в центъра и кой в кварталите. Единственото важно е да сме единни и да се борим заедно с безскрупулните крадци, за да може Варна да се развива правилно и да бъде прекрасен град за нас и децата ни.“

Друг недоволен варненец разкри каква всъщност е действителността за живота в центъра на Варна и колко безсмислено е всъщност да се наливат пари в т.нар. Гръцка махала:

„Като чете човек, остава с впечатление за някакъв мащабен проект… Всъщност става въпрос за едно насрано кръгово с диаметър 10-15 м… Какви велоалеи, какви повдигнати пешеходни пътеки, какви ,,пет лева“ в тази тяснотия? И положението с банята малко по-надолу е същото. Градът като цяло отдавна е изчерпал всякакви възможности за инфраструктурно развитие (в централната си част), защото просто е много малък, малки тесни улици в Гръцката махала, влага и една постоянна „ненатрапчива“ воня на котешка урина и изпражнения, които се разнасят меланхолично из тесните улички и с която живущите там са свикнали до степен да не й обръщат внимание. Навремето може и да е било престижно да живееш в Гръцката махала (аз също дълго съм живял там), но в момента е останал само блед спомен от това, което беше в по-възрастните хора там (те младите там не са особено много).“