В „Ахил” вдигат нивото на спортните знания при децата

През 2017 година СК „Ахил С.Г.Груп” ще насочи усилията си към деца и ученици за ползите и начините за безопасно практикуване на спорта кикбокс.
„Ще повишим нивото на спортни знания и мотивацията за участие на състезания, ще разширим на дейността и партньорството с други спортни клубове. Поставяме си за цел да продължим нашия ефективен напредък в спорта и ще продължим да радваме нашите фенове и почитатели”, заяви за „Народно дело седмицата” треньорът на клуба Костадин Костов.

30-04
Той изрази задоволство от резултатите на СК „Ахил С.Г.Груп” през изминалата година.
„Като нов клуб имаме картотекирани 25 състезатели. Спечелили сме 45 медала от 8 състезания, в това число са златен и сребърен от балканско първенство, имаме и участие на световно първенство”, допълни Костов.
Първото състезание от спортния календар за 2017 година е е в стил муай тай на 3 февруари в Пловдив. Там в категория до 71 кг юноши старша възраст ще участва звездата на клуба Александър Чакъров – Чъки, от когото се очаква отлично представяне, тъй като е балкански шампион в стил К1.
„Имаме още няколко бойци, които напредват и ще направят своя дебют на ринг. На 24 март в Шумен ще участваме на татами стил кик лайт и на ринг стил лоукик във всички възрасти. След участията в тези състезания ще анализираме резултатите и ще вземем участие в международни прояви, от които се стремим да постигнем добри резултати”, завърши Костов.