Второ ОУ „Н. Й. Вапцаров” отпразнува 35-ия си рожден ден

Второ основно училище „Н. Й. Вапцаров” отбеляза своя 35-годишен рожден ден с празничен концерт в Народно читалище „Отец Паисий”, на който присъстваха учители, служители, родители и приятели. В богатата музикално-артистична програма участваха талантливите музиканти от Духовия оркестър и грациозните мажоретки от училището, хореографските паралелки и детския танцов състав ”Варненче”.

Както е известно, представителните състави на школото са носители на множество отличия от общински, национални и международни конкурси и фестивали. Празничното настроение бе допълнено от топлите поздравления и разкошни цветя от Община Варна, варненски училища и институции, които получи директорът на Второ ОУ „Н. Й. Вапцаров” Иванка Николова.

Днес Второ ОУ „Н.Й.Вапцаров” е утвърден социокултурен и просветен център в гр. Варна и вече 35 години създава история, опит и традиции. Младите вапцаровци печелят конкурси, състезания и олимпиади на общинско и национално равнище. Гордост през настоящата година са спечелените първи места в националния кръг на музикалното състезание „Ключът на музиката” и в националното състезание по английски език.

Вдъхновени от своите учители да се себеутвърждават, възпитаниците на училище „Н. Й. Вапцаров” организират свободното си време в различни области на науката, изкуството и спорта. С 42 клуба училището се включи в европейския проект „Твоят час”. Още тази година в училището започва дейност и по нов международен проект. Второ ОУ „Н. Й. Вапцаров е носител и на специалната награда на МОН за дългогодишна и последователна работа в извънкласните дейности.