Вкарал на Манчестър юнайтед става шеф в Спартак 1918

Димитър Митов е новият директор на школата, Иван Найденов и петима треньори са аут
Румен Димов ще работи за единния Спартак 1918, като до дни ще стане ясно дали ще помага спортно-технически или ще се занимава единствено с административната дейност в клуба.
Както е известно, 60-годишният бивш футболист единствен е вкарал гол на Манчестър юнайтед с екипа на български клуб в официален мач. Той бе точен от фаул при домакинската загуба на Спартак с 1:2 през октомври 1983 година в първия 1/8-финален двубой от турнира за КНК във Варна. Димов е част също от онзи Спартак, който през сезон 1983/1984 спечели бронзовите медали в „А” група.


Разбра се още, че треньорът на Спартак 1918 Иван Найденов напусна клуба, след като отказа да поеме тим от школата.
„С мен никой от ръководството не е разговарял, но щом в медиите вече бе написано, че трябва да дам отговор до понеделник дали ще поема тим от школата, искам да отговоря още сега. Аз напускам Спартак 1918. След като и феновете бяха против обединението на двата Спартак-а, е ясно, че се направи обединение между нещо и нищо. Още на събранието се разбра, че аз и треньорите в школата си тръгваме. Две години се опитвах да градя мъжки отбор в Спартак при невъзможни условия и съжалявам, че сега ще разбият тима и усилията ни са били напразни. Пожелавам успех на тези, които искат да възраждат клуба със своите изпитани методи на действие“, каза за „Народно дело Седмицата” Найденов.
Междувременно в Спартак 1918 прекратиха и договорите на петима треньори от школата и те отиват на борсата. Това са Тодор Попов, Живко Бояджиев, Диан Генчев, Златин Михайлов и Иван Караджов.
За директор на школата ще бъде утвърден Димитър Митов, който ще работи с още трима треньори при подрастващите. Другите двама са Димитър Трендафилов и Стефан Дончев, а след отказа на Найденов ще се търси нов специалист.
През новия сезон клубът ще има пет отбора – деца и юноши младша възраст, в регионалните първенства. На този етап не се планира формация при старшата, тъй като всички, които излязоха от тази възраст, ще играят за представителния тим в новото първенство на Трета лига – Североизточна група, което стартира през август.
Иначе дългоочакваното обединение между двата Спартак-а стана факт преди 5 дни на Общо събрание (ОС), което продължи малко повече от час на клубния стадион. За нови членове в него него бяха приети ФК Спартак Варна като юридическо лице и още десетима души като физически лица – Атанас Атанасов, Людмил Горанов, Илко Станчев, Димитър Трендафилов, Васил Молдованов, Борис Йорданов, Петър Петров-Веждата, Върбан Денчев, Димитър Митов и Николай Господинов. Така членовете на ОС вече са 38.
След това се пристъпи към гласуване за попълване на УС на клуба. В него са приети още петима членове – най-успешният треньор в историята на клуба Людмил Горанов, Атанас Атанасов, Илко Станчев, Димитър Трендафилов и Борис Йорданов. Както е известно, председател на УС е Благой Калфов, а другите двама членове бяха Красимир Зафиров и Иван Тодоров. УС вече наброява осем души, като новите ще бъдат вписани в близките дни.
”Народно дело Седмицата” научи, че ръководството е провело разговори с шефа на Спортен комплекс „Спартак” АД за терена на клубния стадион. В момента той в трагично състояние, като целта на спартаклии е в най-кратки срокове да възстановят нормалното му тревно покритие, докато се търсят средства за нов дренаж.
В третия ешелон Спартак 1918 ще приема своите гости на изкуствения терен на „Локомотив”.