Вили очаква извинение от Гонзо вече 9 години

През май 2008-а Вили Вуцов напуска Калиакра, след като го извежда до бараж за „А” група и полуфинал за купата, изгубен нещастно от Черно море с 1:3 в Каварна.
Вили не довършва работата си при спонсорирания от кмета Цонко Цонев отбор заради офертата от отбора на сърцето си Левски. Именно на „Герена” обаче специалистът получава най-големия удар в треньорската професия, тъй като престоява на поста малко повече от два месеца.
„Това бе огромно разочарование за мен. Водих Левски само в 4 мача. У нас – при 1:1 с ЦСКА на „Армията” и 2:1 над Славия, в последните два мача от сезона, и загуба с 0:1 от Вихрен в първия двубой от новото първенство. В тази среща Гонзо изпусна дузпа. Дни по-късно отново той сбърка от бялата точка при 0:1 срещу БАТЕ Борисов на „Герена”, и след загубата Тодор Батков ме освободи”, спомня си Вуцов.
Запитан дали е обиден на Гонзо, че го провалил, след като във въпросната среща Левски е играл силно, Вили признава: „Не, не съм обиден, въпреки че друг беше определен да бие дузпата. Но Гонзо като капитан взе топката и пое отговорност. Аз тогава бях уплашен и респектиран от по-опитните и нямаше как да повлияя на решението му. Но съм сигурен, че сега Гонзо като треньор няма да иска да му се случи същото с футболист, тъй като на треньора трябва да му се чува думата. Ако нещо все пак ме е засегнало тогава, то е че до ден-днешен, вече 9 години, Гонзо не ми е звъннал, за да ми каже: „Извинявай, приятелю”. Иначе срещу БАТЕ Левски игра прекрасно. Липсваше ни само голът, тъй като изтървахме 10 положения. Исках да водя тима в реванша и ако ни бяха елиминирали, аз сам щях да си подам оставката. Но не се сърдя на Тодор Батков за решението. От мен няма да чуете лоша дума за него. Той бе добър ръководител и стопанин на клуба.”
Подобно на Черно море, Велислав съжалява, че е имал недовършена работа и в Левски.
„Нищо обаче не мога да върна, нито да променя. В Левски не отчетоха няколко факта – силната ни игра срещу БАТЕ и това, че има още един мач. Дни по-рано направихме 0:0 с настоящия шампион на Германия Вердер в контрола в София. Въпреки че през второто полувреме играхме с 10 души заради червен картон на Гонзо, а Мирослав Иванов изпусна дузпа в 85-ата минута. Отделно, нека припомня какъв отбор бе БАТЕ. В предния кръг той елиминира Андерлехт. Ако ние бяхме елиминирали БАТЕ, влизахме в групите на Шампионската лига и вземахме 9 милиона евро. После БАТЕ в 5 поредни сезона игра в групите – три на Шампионскита лига и два на Лига Европа. Беларусите взеха маса пари и си направиха модерен стадион, на който сега играе националният им тим.
А онзи отбор на Левски, който създадох през лятото на 2008-а, стана шампион през 2009-а. Това е последната титла на „сините”, завършва Вуцов.