Вечен проблем: И държавни служители паркират върху пешеходните пътеки

Варненец се възмути от отношението на шофьорите към пешеходците и най-вече децата, които съвсем скоро ще тръгнат да пресичат улиците на път за училище. За да е по-удобно за тях, във Варна на някои места вече са подновени пешеходните пътеки.

8-parkirene2
Някои водачи се правят, че те изобщо не съществуват, особено като става въпрос за паркиране. Същото се отнася и за тротоарите, показват снимките на читателя ни. Ето какво ни написа той:
„Пиша Ви, за да изкажа възмущението си както от държавните институции, така и от некоректни граждани. Вчера, 7.09.2016 г., бяха пребоядисани пешеходните пътеки, водещи към Основно училище „Васил Друмев“, намиращо се на ул. „Любен Каравелов“. До тук всичко е прекрасно и единствено за похвала. Лошото идва днес. Минавам покрай въпросните пешеходни пътеки и какво виждам. Едната, когато я пресечеш – насреща само коли по тротоара, т.е. детето, което излиза от училище, ще се наложи да върви по улицата.
На втората пешеходна пътека най-нагло е спряла кола на Агенция „Пътна инфраструктура“. Тази агенция е държавна и служителите й би следвало да дават пример на останалите. Да, ама не. Надявам се държавните институции като община и общинска полиция да си свършат работата, за която плащам данъци, а водачът от Агенция „Пътна инфраструктура“ лично да си понесе отговорността за нарушението!”