Ветерани: Лекоатлети от Варна чупят рекорди

Лекоатлети от Варна подобриха рекорди по време на силното си представяне на ХХVI национално първенство по лека атлетика за ветерани на градския стадион в Пловдив. Състезателите на „Атлетик-2002“ завършиха първи в отборното класиране при мъжете и жените, и спечелиха комплексната купа на Българската мастерс федерация.
Сред най-добре представилите се варненци бяха Пламен Дойчев, Йордан Генов и Росен Германов, които взеха по два златни медала.


Дойчев триумфира на скок дължина, като подобри държавния рекорд с 10 см във възрастова група над 60 години при мъжете, и 100 метра. Генов пък е първи на троен скок и 200 метра, като в бягането записа личен рекорд от 33 секунди, с две по-малко от предишния. Германов е шампион на хвърляне копие и тласкане на гюле.
Общо „Атлетик-2002“ спечели 35 златни,17 сребърни и един бронзов медал в конкуренция с 14 клубни отбори и 135 участници. При жените „Атлетик-2002” взе купата за първо място с 80 точки, а при мъжете – със 151 точки, изпреварвайки НСА и „Тракия“ (Пловдив).
Варненката Кина Монева получи специален плакет за спортно дълголетие при ветераните.