Вдъхновение във виелицата: Варненец показа суровата красота на снега край морето

Ако за едни снегът е бедствие, то за други той носи вдъхновение. Наши читател ни изпрати поредица от снимки от плажа и от Морската градина, които в момента се превърнали в приказен снежен пейзаж.

6-krasota-6 6-krasota-5

„Изпращам ви няколко хубави снимки от варненския плаж след хвърлянето на кръста“, написа авторът на кадрите Лин Петев. Суровият пейзаж край морето има своето очарование, особено за хората, които не се притесняват прекалено от силния вятър и все по-ниските температури.

6-krasota-2 6-krasota-3

„Нека да показваме не само проблемите, но и красотата, която ни носи зимата“, написа ентусиазираният от необичайната за Варна гледка автор. Дали сме толкова изстрадали, че вече се страхуваме от всяка снежинка и забравяме да се порадваме като деца на зимата, преценете сами. Факт е обаче, че въпреки проблемите с придвижването, много варненци посрещнаха снега като добра новина. В неговата белота има усещане за чистото. Той носи мъдростта и съзнанието, че животът е вечен кръговрат, в който настроенията и емоциите се сменят, подобно на сезоните в природата.

Фото Лин Петев