Вашингтон с голямо признание към Борислава Христова

 

Варненската баскетболистка съвсем скоро може да стане ?1 в историята

Поредното признание за огромните заслуги на варненската баскетболистка Борислава Христова във Вашингтон Стейт направи университетът ?. Българският талант бе включен в Идеалната петица на десетилетието на отбора. Борислава се нареди до Тиа Пресли и игралите в България Джазмин Пъркинс (Берое) и Лиа Галдейра (Хасково), както и до настоящата си съотборничка Шанел Молина.

През декември Борислава стана едва втората баскетболистка в историята на Вашингтон Стейт, преминала границата от 1900 точки в кариерата си. В последната си година в отбора, тя може да стане и водещ реализатор на отбора в цялата история. За тази цел тя трябва да достигне до 1972 точки

Припомняме, че съвсем скоро варненката бе определена за едно от найдобрите леки крила в женското колежанско първенство на САЩ. Тя попадна в списъка на легендата Шерил Милър за втори пореден сезон. Миналата година българският талант бе в Топ 10, а сега Шерил Милър се е спряла на 20 имена, и това на Христова също е там. В средата на февруари ще бъде обявена и десетка, а през априлносителят на отличието за ?1. Това е последен колежански сезон за Борислава, която следващото лято ще опита късмета си и в Драфта на женската НБА.

 

Водна топка

КПС Варна и Аква Спорт се класираха за Суперфиналите

Ваперполистите на варненските КПС Варна и Аква Спорт станаха първите два тима, които се класираха за Супрфинала в държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст. Тимът на Найден Найденов, който е шампион във възрастта за миналия сезон, стартира и новия по найубедителния начин. Отборът на КПС направи сериозна заявка да дублира шампионската си титла при 19-годишните, като спечели всичките си мачове от квалификационния турнир във Варна с разгромните резултати от 11:4 срещу Комодор, 12:4 срещу Черноморец и 14:5 срещу Тича. Старши треньорът Найден Найденов даде шанс за изява на някои момчета от пониските възрастови групи.

Отборът на Аква Спорт пък спечели групаБна Квалификация 1 в столицата. Турнирът в София се оказа изключително напрегнат и равностоен, като първите 4 отбора в крайното класиранеАква Спорт 10 т., Славия 8 т., Локомотив НН 6 т. и Ботев 2000 – 4 т. направиха драматични мачове помежду си.

Аква Спорт спечели само с по 1 гол разлика срещу Локомотив НН (11:10) и Ботев 2000 (10:9), като отстъпваше с 2 попадения през втората част и завърши наравно (11:11) със Славия. „Белитетрудно, но заслужено също надделяха само с гол над Локомотив НН (14:13), но стигнаха едва до хикс с Ботев 2000 (11:11) в последния мач на турнира и това прати Аква Спорт на първото място. Успех на Славия дори и с един гол класираше славистите на Суперфинала.

Оформи се и шестицата за втората квалификация, която включва отборите, заели местата от второ до четвърто в двете групи: Славия, Локомотив НН, Ботев 2000, Комодор, Черноморец и Тича.

Първите два състава от Квалификация ?2 също се класират за Суперфинала, където ще се разпределят медалите. По програма Квалификация ?2 е от 6 до 8 март 2020 г.,а домакинът още не е определен.