Василена Николова от МГ- Варна, е първенецът на гимназията

 

Тържественото връчване на дипломите за средно образование на зрелостниците от МГ „Д-р Петър Берон“ от випуск 2016 се проведе във вътрешния двор на Археологическия музей.
Оказа се, че Василена Николова има три пълни шестици на държавните зрелостни изпити – отлична оценка на задължителната матура по български език и литература и отлични оценки на втора матура – математика – и на матура по желание – английски език.
Василена е възпитаник на Математическа гимназия от 2008 г., когато постъпва в 5-и клас след приемни изпити по математика. По време на обучението си в гимназията Василена е отлична ученичка – от 5-и до 12-и клас годишният й успех е Отличен 6.00. Василена е приета за студент и ще продължи образованието си във Великобритания – University of Exeter – със специалност финанси и икономика.

10 - MG
Още трима ученици на Математическа гимназия – Григор Ненов, Кристина Димитрова и Карин Саркизова, имат пълни шестици на двете задължителни матури. И тримата са възпитаници на гимназията от 5-и клас.
С наградата „Отличие на директора на МГ“ са удостоени: София Бурова, Цветан Йотов, Ирен Парушева, Павел Попов, Йоана Грудева, Василена Калудова, Христо Стайков.
Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна, осъществява прием след 4-ти клас. Почти всички ученици избират да останат в същата гимназия след 7-и клас. Средният успех на тези ученици, продължили образованието си в МГ и завършили настоящата година, е Отличен 5,66 на ДЗИ по български език и литература и Отличен 5,86 на ДЗИ по математика. Голяма част от дългогодишните възпитаници на МГ са приети в престижни университети в Америка, Швейцария и Великобритания, съобщават от гимназията, цитирани от infovarna.