Варненци скочиха срещу промяна на маршрут: Защо ни оставяте без тролеи и автобуси? Безобразие!

Много варненци се оказаха изненадани от промяна на маршрута на градския транспорт в последния работен ден на седмицата. Информацията за временното спиране на тролей 83 явно не е достигнала до всички граждани и много от тях са чакали напразно в  дъжда.
„Как може да се оставят толкова много граждани без никакъв градски транспорт? Спира се движението на автобуси и тролеи по спирките „Осъм“, „3 март“, „Искър“, „Янтра“, „Огоста“, „Централна автобаза“, „Дом Младост“ на ул. „Вяра“. Има възрастни хора, ученици в близкото школо, какъв транспорт да ползват и докога няма да има такъв? Няма никакво оповестяване, по спирките хората от сутринта висят, без да знаят, че градският транспорт е спрян. Безобразие!“, написа възмутена варненка, която изпрати и снимка. По нейни думи, хората на кадъра са чакали около 30 минути, преди да се откажат окончателно.
Вчера от община Варна съобщиха, че във връзка със строително-ремонтни дейности по бул. „Трети март“ в участъка от кръстовището с „Република“ до кръстовището с „Вяра“, считано от 19.02.2016 г., временно се преустановява обслужването на тролейбусна линия 83. Променен е и маршрутът на автобус 20 в посока жп гара.
Колкото до крайния срок на промяната – той не е уточнен. „Промените се въвеждат двупосочно до приключване на строително ремонтните дейности“, се казва в съобщението на общината.
Ето и пълния текст, изпратен от общината, в който се изяснява новият маршрут на градския транспорт в тази част на Варна:
Във връзка със строително-ремонтни дейности по бул. „Трети март“ в участъка от кръстовището с „Република“ до кръстовището с „Вяра“, считано от 19.02.2016 г., временно се преустановява обслужването на тролейбусна линия 83. Маршрутът на тролейбусна линия 88 ще се обслужва по маршрута на тролейбусна линия 82 в участъка от начална спирка „Бл. 407“ до сп. „Дом Младост“. Няма да се обслужват спирките на бул. „Трети март“, а именно: сп. „Осъм“, „3 март“, „Искър“, „Янтра“, „Огоста“, „Централна автобаза“, „Дом Младост“ на ул. „Вяра“.
Всички абонаментните карти, закупени за тролейбусна линия 83 и 88, да се зачитат за редовен превозен документ по маршрута на тролейбусна линия 82 и 88 от/до сп. „ТИС Север“ и от/до жп гара двупосочно.
Абонаментни карти за тролейбусни линии 82 и 83 НЕ СА ВАЛИДНИ по маршрута на тролейбусна линия 88 в участъка от сп. „Централна поща“ до „Аспарухово“ и обратно.
Временната организация в маршрута на движение на автобусна линия 20 посока жп гара е, както следва: след сп. „3 март“ автобуса завива по бул. „Република“ и обслужва спирките в участъка, на кръстовището с „Цар Освободител“ с ляв завой продължава по същия и обслужва сп. „Хемус“ и сп. „Възраждане“, след кръстовището с ул. „Вяра“ се включва по утвърдения си маршрут. Промените се въвеждат двупосочно до приключване на строително-ремонтните дейности.