Варненци се възмутиха от чакането пред КАТ

Наш читател сигнализира миналия четвъртък за големи опашки в КАТ. Ето какво написа той до редакцията ни: „Такова безобразие пред КАТ не е имало, опашката стига до Комина. На гишето за попълване на заявления за регистрация работи само една жена. Ужас е!“, оплаква се читателят.
От пресцентъра на полицията заявиха, че няма технически проблеми, които да причинят забавяне, и че в момента се работи по обичайния ритъм.

8 - KAT1
Екип на „Народно дело Седмицата“ посети Пътна полиция, за да провери обстановката. В сградата за получаване на свидетелство за управление, издаване на наказателни постановления и попълване на заявления за документи работят четири гишета. Хората на опашката казаха, че преди малко са дошли и не чакат отдавна.
Пред поста за попълване на заявления за регистрационни услуги на ППС имаше малка опашка от чакащи, които чакат от 10 минути. Опашката от автомобили обаче наистина беше огромна, но според очевидци това е обичайна гледка.
След кадри от опашката по бул. „Янош Хуняди“ се появиха в интернет и социалните мрежи, други варненци също коментираха ситуацията. „Още по-ненормално е това да става на булевард, част от скоростното трасе на градския транспорт във Варна!“, написа гражданин.
„Преди месец имах нещастието да бъда в КАТ за регистрация – всичко е идиотско там, без изключения. В стаята за попълване на заявления работи само една жена, която, сторъката Шива да беше, нямаше как да се справи бързо с цялата лудница. Просто е останала само тя, другите напуснали и няма кой да работи… Над 4 часа чакане ми отне попълването на заявлението, понеже „наши хора“ са окупирали всичко и минават с по 10 комплекта документи напред. Естествено, за един ден и Господ не може да мине цялата процедура, така че вторият ден отне още толкова часове чакане в спарената вътрешна зала, дето мирише на зоопарк, за да си взема номера и талона… Та така, вземете си отпуска и приятно чакане да си регистрирате МПС-то, аз следващия си мотор ще го карам без номера“, коментира потърпевш от чакането.