Варненски ученички взеха наградите в конкурса „Моят учител е супергерой“

 

Осмокласничката Моника Иванова от ГПЧЕ “Йоан Екзарх” и деветокласничката Габриела Докова от НГНХИ “Константин Преславкси” са сред деветте победители в Националния конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой”. Предстои да бъде организирана изложба с творбите на победителите и подбрани произведения на останалите участници в конкурса.

Рисунки за своите учетели – супергерои изпратиха 856 ученици от над 150 училища от цялата страна. На 30 април т.г. експертно жури в състав – Любен Генов (председател на Съюза на българските художници), Гергана Янева (изпълнителен директор на Фондация „ТЕБЕШИР“), Антоанета Илиева (художник и илюстратор) и Мариела Иванова (художник и преподавател по изобразително изкустово), определи по трима победители в три възрастови категории – 1-ви до 4-ти, 5-и до 8-и и 9-и до 12-и клас. Всички победители ще получат грамоти и специални награди, осигурени от фондация „ТЕБЕШИР“ и столичния магазин „Импресия“. Можете да разгледате рисунките на победителите на http://tebeshir.bg/superheroes

Националният конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой” се организира от фондация „ТЕБЕШИР” с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Целта на конкурса е да провокира учениците да се замислят, какво означава да бъдеш учител и какви са качествата и уменията, или иначе казано, суперсилите на добрия учител. Основната цел на кампанията е да сподели добрите примери от българското образование и по този начин да вдъхнови повече млади хора да бъдат учители.