Варненка сподели: Защо плащаме за Синя зона, като е същият хаос?

 

Промени ли нещо Синята зона в центъра на Варна, или хаосът е същият, но още по-досаден и неприятен, защото трябва и да се плаща за него? Гражданка на Варна сподели с екипа ни наблюденията си за платеното паркиране в града, което окончателно беше въведено от средата на месеца.

Ето как тя описа простичко провала на община Варна със Синята зона:

„Живея в подзона 1. Не виждам много да са се променили нещата в нашата зона. Продължава паркирането на забранени места по тротоари, пред гаражи и т.н. Не виждам да минават инспектори от синя зона или общинска полиция да глобяват. Като прецедент мога да определя следния случай:

Пред нашия гараж в продължение на месец спира кола и стои с шофьора вътре около час. Това става в работното време на синя зона и никой не го санкционира. Как така някои хора спазват правилата, а други не? Тези правила не са ли за всички? Защо тогава трябва да плащаме за нещо, което не работи? Питам кмета кога най-после ще заработи тази синя зона както трябва. Правилата са за всички и трябва да се спазват!“ Тези въпроси си задават вече все повече варненци. И за да не бъде голословна, читателката ни е изпратила цяла колекция от нарушения в Синята зона.