Варненка се оплака от брокери: Обява за продажба на жилище лъже, че блокът е „тухла“

Варненка се обърна  към „Народно дело Седмицата“, за да се оплаче от безскрупулен брокер на недвижими имоти, който се опитал да й продаде апартамент за сериозна сума, без да й разкрие истинското състояние, в което е сградата. Жената поиска и да каже на всички, които си търсят жилище във Варна, да бъдат крайно внимателни и сами да проверяват всеки детайл, без да се доверяват на информацията от обявите или от посредниците.
„Харесах едно жилище, според обявата било „тухла“. Отидох да го огледам заедно с брокера и баща ми, който навремето е работил в строителството. Той откри при огледа пукнатини по стената. Брокерът каза, че били само по мазилката. „Ще си го измажете и ще стане супер!“, това ни обясни“, разказа варненката.

8 - Zhilishte1
Жената и баща й обаче се усъмнили и решили сами да направят проверка на зидарията. Преди да платят цената, която надхвърля 60 хил. евро, те се разровили в историята на кооперацията и се оказало, че тя не е строени с тухли, а с газобетонови блокчета. Пукнатините далеч не били само по мазилката, а стигали доста дълбоко.
„Тази сграда си е направо опасна. След време може направо да рухне“, коментира жената, която споделя опита си, за да не допускат и други хора подобни грешки. Нашата читателка съобщи пред „Народно дело Седмицата“ точния адрес на кооперацията, който е в централната част на Варна. Тя ни разкри и името на брокерската фирма, която се е опитала да я заблуди. Тъй като тя смята тепърва да търси правата си и да съобщи за опита да бъде измамена на институциите, засега няма да огласим тези подробности.
Наша репортерска проверка на място обаче показа, че по стените на сградата наистина се виждат отчетливо пукнатини. Дали те я правят опасна за обитаване, както твърди нашата читателка, могат да кажат само експерти.