Варненка разказа: Посещението в КАТ е някакъв ад

 

Периодично в редакцията на „Народно дело Седмицата“ постъпват сигнали за проблеми и напрежение при обслужването на граждани в КАТ – Пътна полиция във Варна. Много читатели се оплакват от това, че обработката на документите става бавно, а според повечето това е заради фирми, които срещу заплащане уреждат по няколко коли наведнъж.

 
Тази практика предизвиква напрежение между фирмите и останалите граждани, често зарязали за цял ден останалата си работа, без да е ясно дали ще успеят с регистрацията на колата си. Наша читателка заяви, че в края на миналата работна седмица освен на словесни престрелки, е станала свидетел и на физическа разправа по този повод.


Тя разказа подробно как върви процеса на регистрация на автомобили за граждани във Варна: „Идват, редят се още през нощта.. Големи ужаси! На едно гише се чака за пет различни работи. Правят се едни списъци от самите граждани и ако някой си изтърве номерчето, го задраскват и става голям панаир, ако се върне. Така е цяла седмица, има хора, който чакат по два-три дни. Има и друго – искат ти някакви копия от договора за покупко- продажба и на лична карта, а фотокопието е на цена от 80 стотинки за страничка – ако искаш, ама то няма другаде къде. Отиваш за кафе в бистрото, което е единственото в района, и какво? Озоваваш се на Пампорово – цените са все едно си на курорт! Две кафета – пет лева! Има хора, които нощуват в колите си, за да могат да минат в рамките на деня. А тези от фирмите за регистрации ходят с едни папки с документи с по 10 коли и се пререждат“, разказа нашата читателка.
Всъщност, в другата част на сградата на КАТ във Варна има и автомат за кафе, както и двойно по-евтина копирна машина. Но от притеснение, че може да си изтърват реда, много малко хора се сещат да ги потърсят. А и навсякъде има надписи от типа „Тук не е информация!“
Наред с всичко останало, Пътна полиция във Варна си има и доста стабилно микросметище, което те посреща на портала. Ясно е, че колкото повече нерви късат гражданите, докато чакат, толкова по-малко им пука къде си изхвърлят боклука.