Варненка припомня написаното от Левски, актуално и днес: „Народе????”

Тези дни получихме на редакционната ни поща писмо от читателка. То описва настоящите събития в страната ни и в света в контекста на световната геополитическа ситуация. Авторката се е подписала само като Йорданова. Споделила е с нас коя е и с какво се занимава, но от съображения за сигурност, не би искала да разкрие самоличността си. За себе си никога не се е страхувала. Казвала е много неща от важния обществен пост, който е заемала, за което потвърдиха мнозина видни интелектуалци от Варна. Иска само да предпази близките си. За това обещахме коментарът й да излезе без акцент върху нея, а върху особения поглед за събитията, които е коментирала в него.

10 - Chitatel 1

„При едно интервю с проф. Марко Семов, свързано с увеличаващите се отрицателни явления в българското общество, един събеседник каза: „Ние,     българите, се сещаме да реагираме, когато ножът дойде до кокала.” Професор Семов му отговори: „За съжаление, ние българите реагираме, чак когато ножът пробие кокала и потече кръв, но тогава вече е късно, ние вече сме роби.”
Може би за това Левски пише: „Народе????”
Та какви сме ние?
С много отрицателни качества, утвърждавани поколение след поколение, та и до сега – това е страшен резултат от жестоките робства, които е принуден да търпи нашият народ, винаги оцелявайки.
При спор с моя приятелка, която все обвинява народа, а аз го защитавам, стана въпрос за испанците, които са били 700 години под робство. Оказа се, че от робство до робство има разлика.
Само дни след нашия спор по една от телевизиите предадоха исторически данни за Испания.
Когато мавританската армия напада Испания, там не е имало организирана държава, а племена, жестоко експлоатирани от местните феодали.
При нахлуването, маврите били посрещани като освободители – спасители, благодарение на генерал, който ги е водил, населението не е било избивано. Генералът е прочут, справедлив, интелигентен, естет. По негово време в Испания са построени такива красиви обекти, с които и сега Испания се гордее пред туристите.
„Паралелът при нас с турското робство е фрапиращ. Освен джамии, има ли друго нещо?”
Когато турците османлии нападат, България е високо организирана държава, богата, макар и започнала да допуска политически грешки. Не случайно са били необходими десетки години, за да се покори, чрез непрекъснати жестоки кланета и разрушения до основи. Съпротивата била винаги невероятно силна от страна на народ и водители. Но пак поради политически грешки на разделение на водачите, се редуват и паденията. Добре е известно как е била разделена България между Страцимир и Шишман. Как хитро е помогнала еврейката Сара. Силното, богато, организирано царство – разделено пропада.
Петвековното турско-османско робство е било най-жестокото робство за един издигнат, организиран и съпротивляващ се народ като нашия. Избиван, изселван, заграбвани и момчета и момичета, турцизиран насилствено, непрекъснато намаляващ народ, който, за да оцелее, е започнал да лъже, да краде, да предателства, за мрази държава и институции, да навежда глава, за да не я отсече сабя, да търпи, индивидуално да оцелява и до сега. Не бива да забравяме кои са били помощниците на турците – Англия и Германия, Франция и тези три държави са ни държали под това жестоко робство.
Унищожавани, година след година – 500 години, вместо да сме 70-80 милиона, ние вечно оставаме 5-6 милиона.
Какъв по-страшен геноцид от този?
Капитална грешка допускат някои българи, като мислят, че същите са ни обикнали. Просто сега им сърбаме попарата, която ни надробиха. Нали пак са те, които непрекъснато ни късат пъпната връв с Русия, които редовно късат и месата ни, че винаги нашият народ граничи от всички страни със себе си. В това дело водеща е и активността на Америка.
След Освобождението, великите сили (пак същите) дават година и половина на нашата освободителка Русия да организира новата държава. Само за 9 месеца всичко е организирано твърде добре – армия, държавни институции, образование, култура, икономика, здравеопазване, т.е. – цялостния живот. За да не се задълбочават повече братските взаимоотношения, наредено е пак от Великите сили, от нашите поробители Англия и Германия – русите да напуснат България впоследствие, за да поставят за цар пак техни хора, които ни осигуриха доста национални катастрофи. Трябва да помним и никога да не забравяме, че след втората световна война (когато пак ни окастриха същите), след 09.09.1944г. именно благодарение на тогавашна Русия – Великия съветски съюз – бяха построени две Българии – в България, чрез почти безплатна помощ на русите, когато за кратък исторически период от време – от този героичен мъченик, български народ, след контра революционния преврат, наречен демокрация, продаваха, продаваха, продават още, „майко – продаващите родоотстъпници”.
Малко беше историческото време (прекъснато жестоко от същите), за да се поправят грешките и вместо на 16-то място в света и да катерим нагоре, се върнахме на 70-то.
Нарушените принципи на социализма в СССР, с активните дългогодишни действия на капиталистическия свят отвън и отвътре, беше жестоко ударен социализма и най-жестоко при нас.
Човек се пита – сегашната България, клатеща се на върха на бръснача, как да оцелее – в ляво кучета, вдясно вълци, отпред – неизвестността.
30 академици, професори, икономисти – всякакви, се подписаха като слепи и глухи (или платени) под сатанинския американски план (на Алън Дълес) Ран Ът и бързо разрушиха всичко, за да върнат България 50 години и да ни тикнат на 70-то място в света.
380 партии – 380 групи хора едни срещу други, самоунищожаващи се – това са сегашните българи, устремени към следващото робство, неусещащи как ножът е пробил вече кокала и тече кръв.
Без армия, без нормални институции, почти липсваща държава, народ, обруган, разединен, в хаос, мизерстващ и търпящ и страшен резултат – турцизиране и циганизиране на страната. Страна, оставаща без младото си поколение по сценарий. Не можем да бъдем спокойни, въпреки събуждащи се тук-там млади хора, реагиращи неуверено, неорганизирано на задаващото се зло, а догодина се решава съдбата на България – или българите да си шият фесове.
Младото поколение, останало в България, може да стане спасител на родината, ако всички патриотични организации успеят навреме да се обединят срещу добре организирания, подкрепящ отвън политически жесток враг. Само единни партиите могат и трябва да спасят отечество и народ.
Много е интересна темата за уредените и богати капиталистически европейски държави, на които се възхищават някои българи, без да си задават въпроса, как е станало това. Станало е като стотици години са грабили други народи, подчинявайки ги като колонии, като жестоки колонизатори – експлоататори. От там им е богатството, самочувствието на господари, като в това грабителство е участвала и католическата и мюсюлманската религии. Няма нужда те да ни учат на морал. Превърнаха и нас в колония.
Няма друга славянска държава да е позволявала на свои политици да ругаят и клеветят така Русия, както това се допусна от „български” политици, клеветници, предатели, неблагодарници – излагащи целия български народ, незабравящ и обичащ своите братя – освободители.
Славянството – можем да се радваме, че укрепването на славянството е в ход. Векове наред все срещу него. Крайно време е изграждане на нерушимо единство. Разединени все сме бити.”