Варненка призна със страх: Този подлез е опасен, а няма пешеходни пътеки

 

Кристина Иванчева се свърза с нас, за да сигнализира за опасен и рушащ се подлез, за който неведнъж сме писали. Става въпрос за подлеза между спирките „Спортист“ и „Явор“. Ето какво написа тя:
„Този подлез е единствената връзка на „Бриз-юг“ с кв. „Чайка“ и „Левски“. Не стига, че нямаме пешеходни пътеки от тази част на „Бриз“ към абсолютно никъде, нито за да преминем от страната на Техническия университет, нито към кв. „Чайка“, а единственият възможен вариант е повече от опасен. Руши се всеки ден, все повече, и ме е страх да минавам сама оттам, а още по-малко бих рискувала с детето си предвид каква опасност крие, и никой не прави нищо по въпроса. Снимките са само на част от подлеза, и то не на най-страшната, но не това е важното. Опасен е, и то много, а в същото време е неизбежно за някои хора да го преминават и това значи, че всеки път поемат риск нещо да се разруши върху главите им. Кога някой ще му обърне внимание? Чак когато има жертва, както всеки път става?
Освен че липсват пешеходни пътеки и безопасни начини за пресичане и преминаване към кв. „Левски“ и „Чайка“, и надлезът, който е под бензиностанция „Петрол“ до спирката на № 12 от „Бриз“ към „Св. Марина“, е обрасъл и непочистен и е невъзможно и оттам да се преминава. Просто хората, които не разполагат с кола, е невъзможно безопасно и спазвайки правилата за движение, да преминават към другите квартали и булеварди“, написа нашата читателка.