Варненец: Трябва ли да има смъртен случай, за да се регулира опасното кръстовище?

За кръстовище и объркани знаци сигнализира в „Народно дело Седмицата“ буден варненец. „Трябва ли някой да почине, за да напишете статия и да предупредите хората или да уведомите органите, отговорни за това?“, пита той, визирайки инцидента от събота, когато моторист беше пометен по бул. „Вл. Варненчик“ във Варна.

7-znak3
„Господа управници, ремонтът завърши! Според този знак, който е отпреди ремонта, човекът с мерцедеса дори е с предимство пред моториста.
Идвайки от „Технополис“, знакът направо и наляво беше актуален по време на ремонта. А влизайки в града, има знак „Направо и надясно“, който пък е останал отреди ремонта… Нали целта на този остров е да предотврати завой надясно, движейки се по бул. „Вл. Варненчик“ в посока центъра?, пита нашият читател.

7-znak
„Питаме виновен ли е човекът с буса (последната снимка), правейки десен завой (разрешен според знака) и забранен според правилника (пресичане на две непрекъснати линии)?!“, пита още възмутеният варненец.
Той е категоричен, че кръстовището е доста опасно заради немарливостта на някого. „Човекът с мерцедеса от инцидента в събота е с предимство, според знака… Да видим кой ще поеме отговорността, че е пострадал мотористът“, допълва нашият читател.
Припомняме, че в 14,15 ч. в събота 36-годишен водач на шуменски „Мерцедес“, движещ се по бул. „Вл. Варненчик“ в посока „Елпром“, е предприел забранен десен завой към ул. „Перла“ и е отнел предимството на моторист. След сблъсъка 21-годишен младеж с „Ямаха“ е пострадал сериозно, но е оживял.