Варненец се ядоса, че до общината слагат втори ред лампи

Гражданин позвъни в редакцията ни крайно възмутен от прахосването на общинските пари във Варна. „Някой изобщо следи ли за какво се харчат парите и как може това да се правят нещата по-ефективно и по-евтино?!“, попита мъжът. Повод за недоволството му е осветлението около сградата на община Варна.
Варненецът, който има наблюдения върху случващото се в този район на центъра, разказа, че преди време от уличното осветление на ул. „Марин Дринов“, която минава точно зад сградата на кмета и администрацията му, не била останала нито една лампа. Белите глобуси били или изпочупени, или откраднати.
Преди време варненецът констатирал със задоволство, че осветителните тела са ремонтирани и си работят отново нормално. Усещането му за това, че в града му нещата се развиват нормално и за добро, бързо се изпарило.
„Преди 20 дни монтираха нови осветителни тела, точно до старите. Така сега има един до друг два стълба, на всеки с по две улични лампи. Явно обаче не са могли да ги свържат със старите кабели и сега разкопаха тротоара, за да сложат нови! Ама на кого му трябват, при положение че старите си работиха?!“, попита риторично нашият читател.
Поставянето на два реда улични лампи, при това на едни относително тесен тротоар, наистина буди недоумение. Излишно е да казваме, че във Варна има квартали, на които общината обещава улично осветление от години. Най-честото обяснение е, че за изграждането му липсват средства или се чака някакво външно финансиране.
Явно около сградата на самата община има и място, и пари да се сложат нови улични лампи, при това без да се демонтират старите, които си работят, а до тях.