Варненец пита: Полицаите в Морската патрулират ли или ходят с колата за кафе?

Гражданин се възмути от факта, че полицейски екипи твърде често преминават със служебните си коли по Алеята на олимпийската слава в Морската градина. Тя е почти през цялото време натоварена със спортуващи хора, основно бегачи и велосипедисти.
Публикуваме разказа и снимките на читателя ни за една доста любопитна  ситуация без редакторска намеса:
„Обръщам се към вас като един от сайтовете, който е непримирим към нарушенията, независимо кой ги извършва. Дали са политици или властимеющи.

8-police1
Днес, 13.09.2016, се натъкнах на поредното нахалство от страна на полицаи в Морската градина във Варна. Преди време Станчовата алея се изгради като пешеходна с велосипедно платно. Много пъти забелязвам, че господата полицаи под предлог, че патрулират вероятно, се движат по нея като нормално пътно платно, без да се съобразяват с движещите се пешеходци и велосипеди.
Тази сутрин съвсем нагло спряха по средата на цялото платно и лежерно се отправиха към кафе автомат. Наложи се пешеходци /мнозина от тях възрастни/, бягащи и велосипедисти да ги заобикалят. Тази процедура е постоянна. Единия от полицаите реши да се наслади на гледката от преградата, а другият, който беше жена отиде до вендинг машината за кафе. На отправената забележка от мен мъжът тръгна заканително към мен, за да ми обяснява, че не е спрял на велосипедното платно. Заявих му, че е направил нещо още по-лошо, като е паркирал на пешеходната страна. Тогава, както се предполага при такива случаи, след като не могат да кажат нищо, ми поиска личната карта. След като започнах да ги снимам, те се оттеглиха.
След 25 минути се връщах по алеята обратно. Демонстративно същия автомобил отново мина по средата на алеята, демонстрирайки сила и наглост, минавайки близко до мен. Спряха след 200 метра напреко на пътя, за да докажат силата на властта си.
Докога ще допускаме такава наглост и пренебрежение към пешеходците и то от хора призвани да спазват реда за движение с МПС и да охраняват същите пешеходци.“
Това не е единствения случай, в който граждани се питат какво прави полицията в Морската градина – патрулира или е излязла на разходка? Има съобщения, че понякога по два и повече полицейски екипи се събират с патрулките или на входа на парка около Делфинариума, или на Крайбрежната алея под завоя на „Почивка“ на раздумка, точно както правят и младежките компании. Ще припомним също, че специално за охраната на Морската градина във Варна има и две патрулиращи двойки полицаи на велосипеди, който идеално биха паснали на Олимпийската алея.