Варненец засне хаоса заради кърпенето на бул. „Мария-Луиза“

 

Истински хаос предизвикаха ремонтните работи по бул. „Мария-Луиза“ във Варна, недоволстват варненци пред „Народно дело Седмицата“. Само три години след последния ремонт по него се налага асфалтът да се кърпи на няколко места.


Ремонтът на основната пътна артерия започна в понеделник вечер, с доста шумното рязане на асфалт в късните часове. Ето пък какво коментира наш читател на следващия ден, който ни изпрати снимки от обекта:
„Какви са тези управници, да затвориш в час пик основен път, за да ремонтираш? И то при условие, че по-голямата част от града е затворена за ремонти! Няма ли как да се организират така, че да не се стига до задръствания? На всичко отгоре са пуснали всевъзможни камиончета да метат. Не е необходима такава показност, подобренията в града си личат и без да правят в час пик!“
Докато ремонтът тече, движението по булеварда в нарязания участък беше пренасочено в една лента. Този път от Община Варна, която обикновено информира гражданите за подобни ремонтни дейности, не огласиха информация за кърпенето на бул. „Мария-Луиза“.
Заради промяната на движението по него се получиха и доста проблеми при преминаването през кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“ и „Съборни“.