Варненец видя как му вдигат колата заради грешен знак

Грешно поставен пътен знак на бул. „Съборни“ създава сериозни проблеми на варненци.
Миналата седмица за пореден път е имало пререкание между потърпевш и представител на реда и хората вече негодуват срещу това, че никой не взима мерки, за да поправи грешката.
Ето какво разказа потърпевшият варненец в сигнал на редакционната ни поща:
„Днес съвсем близо до дома си виждам, че ми вдигат колата. Действието се развива на бул. „Съборни“ 16. Тичам веднага и заявявам, че съм собственик на МПС-то. Полицаят ми изисква, а аз му подавам документите си. Аз поисквам да му видя значка, понеже няма, служебна карта, или поне да се представи кой е, защото и името си не казва. Човекът нагло ми заявява, че ще ми даде за спомен хартийка, на която му пише името и влиза да ми пише фиш в паяка.
През това време сигнализирах на тел. 112, че полицаят не се представя. Накрая идвайки и установявайки, че говоря за него с друг орган, и започва да се държи по-любезно. Представя ми фиш, на който пише, че получавайки изрязък от него, нямам възражения. Зачеркнах думата „не“ от словосъчетанието „не възразявам“. Полицаят издърпа фиша, без да съм го подписал и замина с паяка. Колата остана на място. Заминавайки все пак си каза името.
Трябва да уточня, че случката се случва на място с умишлено или не, но категорично грешно поставен вертикален знак. От приложената снимка се вижда първият забраняващ знак, както и уточняващата табела към него, че знакът действа в следващите 20 метра. Следващият забранителен знак по закон трябва да съдържа уточняваща табела със стрелка, сочеща надолу и означаваща край на забраната от предходния знак. Тук обаче стрелката сочи нагоре.
Всички живеещи си спираме колите на това място, отчитайки факта на грешния знак. Знаят го и от Общинска полиция, предполагам и от КАТ. Никой не предприема мерки за промяната му. Аз ли трябва да ида с ключ да обърна знака!?“, коментира варненецът.