Варна празнува подобаващо Международния ден на моряка

 

 

За пореден път България отбеляза Международния ден на моряка – 25 юни. Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ подари много усмивки и незабравими емоции на малки морячета, като ги зарадва с разходка из варненския залив с ветроходния кораб Калиакра на Международния ден на моряка, предаде Maritime.bg. Дори времето във Варна подкрепи провеждането на ритуала по морско кръщение или т.нар. „оморячване“, който се провежда за поредна година.

Проливният дъжд, който се изливаше през деня, затаи дъх, за да бъде огласен Варненският залив от веселия смях на малчуганите. Децата посрещнаха с възторг цар Нептун и неговата свита, а пъстроцветните подаръци от ДППИ допринесоха за веселото им настроение.

В присъствието на моряци и техните близки, варненци и гости на града, съпричастни с морската идея, празникът продължи с концерт в двора на Археологическия музей и с награждаване на лауреатите в националния конкурс „Диря в морето“. Специалната награда на ДППИ за поезия беше връчена лично от генералния директор Ангел Забуртов.

 

Фото:  Maritime.bg