Варна отново приема голям волейбол през 2018 г.

Българска федерация по волейбол определи София и Варна за домакини на турнирите от Нова волейболна лига 2018. България спечели организацията на два турнира от найкомерсиалната надпревара на планетата, като именно тези градове ще приемат състезанията. „Арена Армеецв София ще приеме битките от група 5, във втория уикенд на Лигата, 1-3 юни, като националите ни ще играят с Русия, Сърбия и Австралия. Така след тригодишно отсъствие (последно Европейското първенство през 2015 година) големият волейбол отново се завръща в столицата. Дворецът на Културата и спорта във Варна ще бъде арена на двубоите в група 16 от четвъртия уикенд, 15-17 юни, като волейболистите ни са заедно с Франция, Канада и Бразилия.

Броени дни остават до началото на европейското първенство по волейбол за мъже в Полша на 24 август, а подготовката на нашия отбор продължава във Варна. Тимът лети в началото на тази седмица за Краков, където са мачовете на българите първо от групата, а след това при класиране за следващите фази и до края на първенството. „Направихме добра подготовка. Имаме някои леки травми, но ще се оправим. Имахме проблем с възпаление на сухожилието но коляното на Цветан Соколов, но ще го възстановим и не трябва да има проблем с участието на шампионата в Полша”, заяви Пламен Константинов пред БНТ.

“От една страна е добре, че играем първо с Русия. Ако започнем добретова може да ни даде добра инерция и да се преборим за първото място в групата, без да подценявам силния тим на Словения. Русия ще има друго лице на Евроволей 2017. Може да се борим срещу всеки един отбор. Имахме предложения да играем контролни мачове с Русия, но аз отказах. Срещу Испания ако играем максимално концентрирано, не трябва да имаме проблеми. Испания е под нивото на останалите 3 отбора в групата ни. Не нереално да вземем нещо повече от Евроволей 2015 година, когато останахме 4-и в София. Потрудно ще ни е да достигнем до полуфиналите, а там всичко е възможно. Не се притесняваме от нито един съперник на европейското”, добави Пламен Константинов.