Варна може да не види Цветан Соколов в двата големи турнира

Националният отбор на България по волейбол за мъже може да играе без звездата си Цветан Соколов в новосформираната Лига на нациите и на Световното първенство, на което домакини са Италия и България. Голяма част от мачовете на страната ни ще се играят в Двореца на културата и спорта.
Стряскащата новина съобщи лично селекционерът на държавния ни тим Пламен Константинов по време на първата отворена тренировка на тима в зала ”Арена Армеец 2”.
“Цветан Соколов е преминал на преглед при професор Мариани в Рим. Има травма в крака, която трябва да се лекува или да се направи операция. Цецо ще се прибере в България другата седмица. Аз искам той да направи преглед и при д-р Иван Василев, на когото имам пълно доверие. Възможно е да разчитаме на Соколов за първия или първите турнири в Лигата на нациите и за Мондиал 2018. Може да се наложи да разчитаме на него само за Световното първенство, а е възможно и да се наложи той да се подложи на операция… Съгласували сме всичко и с клубния му тим Лубе. Важно е Цецо как се чувства. Ако не може да играе повече по този начин, е напълно възможно да се наложи операция. Сега в Италия на практика той игра доста време на обезболяващи медикаменти без да може да се натоварва. Като се прибере в България ще трябва да се вземе решение и с медицинския щаб на националния отбор и самият Соколов да реши кое е най-добро за него”, заяви Пламен Константинов.
“Ако няма да мога да разчитам на Соколов на поста диагонал, има на кого да се доверя. Боян Йорданов е тук. Николай Учиков също ще се присъедини към отбора. Най-важно е здравето на играчите ни”, добави Гибона.

Константинов за мачовете в Двореца: Шоуто е гарантирано

„Шоуто е гарантирано и публиката в София и Варна ще има възможност да види най-добрите отбори в света“. Това заяви селекционарът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов.
Въпреки че основното събитие за годината е Световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия, тимът ни ще търси максимално добро представяне и в Лигата на нациите.
„Не оставяйте с впечатлението, че отборът няма да излиза за победи в Лигата на нациите, имайки предвид, че ние сме една от трите държави, която взехме два домакински турнира. В тях ще бъдат най-титулуваните и най-силните отбори в световния волейбол в момента. Тук идват и настоящият европейски шампион, и Сърбия, Бразилия, Франция. При всички положения шоуто е гарантирано и публиката ще има възможност да види най-добрите отбори в света. Това е положителното. Лигата е добър трамплин. Всеки, който се изяви добре, има възможност за по-добри договори, отварят се врати в чужбина. Надявам се, извън травмите, тези, които са здрави, да покажат най-доброто“, коментира още Константинов.

Боян Йорданов: Винаги е било чест да облека националната фланелка

Диагоналът Боян Йорданов, който отново бе извикан в националния отбор на България на 35 години, сподели, че винаги е било чест за него да облече националната фланелка.
„От 3 дена се готвя с националния отбор. За мен е удоволствие отново да съм тук. Надявам се, ако мога да бъда полезен, да помогна. На 35 години съм и със сигурност не ми остава още много волейбол. Винаги е било чест да облека националната фланелка и определено ще гледам да се забавлявам във всеки един момент. Със сигурност предизвикателството е Световното първенство, но до есента има доста време. Първо е Лигата на нациите, така че нека да оставим Световното за по-нататък, за по-късен етап“, сподели Йорданов.
„Целите за Лигата на нациите не мога да ги поставя аз. Със сигурност трябва да се изрази един много добър колектив, за да сме готови за Световното първенство, което всъщност е най-важното, все пак сме домакини заедно и трябва да гоним четворка. Според мен трябва да създаден отбор, който да е равностоен на световните сили във волейбола, а вече треньорското ръководство ще прецени къде, какво, с кого. Имаме силите да направим това нещо, но всички трябва да се обединим около общата цел. Винаги могат да се кажат много думи, но какво ще се случи, ще се види на игрището. По-добре е да оставим думите и да се захващаме за работа“, каза още диагоналът.
„Поизморен съм със сигурност, все пак бе ми беше лесно в този гръцки отбор, в който бях, аз бях водещият нападател през цялата година. Това не е нещо ново за мен, така че нямам нужда от почивка. Надявам се да мога да помогна с нещо. Не смятам, че на поста диагонал може да се говори за конкуренция, имаме един от най-добрите диагонали в световен мащаб – Цветан Соколов. Така, че за конкуренция не може да се говори. Тук съм, ако мога да помогна с нещо. Виждам тук много млади момчета, които са доста способни. Това нещо ме радва, тъй като трябва да има бъдеще за националния отбор“, завърши Боян Йорданов.