Варна излъчи шестима нови почетни граждани

„Винаги съм вярвал, че най-голямото богатство на Варна са хората, които живеят тук и обичат този град. Затова се радвам, че тази вечер имахме възможност да уважим едни от най-достойните, които имат огромна заслуга за това името „Варна“ да бъде разпознаваемо не само по света, но и дори в Космоса”, с тези думи кметът Иван Портних връчи най-високите отличия на варненците, оставили специална следа в историята на града ни.

Тази година със званието „Почетен гражданин на Варна“ бяха удостоени Симона Дянкова, капитан на ансамбъла по художествена гимнастика, който постигна исторически успех за България на Олимпиадата в Токио 2020; Весела Димитрова, старши треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика; Филипа Филипова, личен треньор на Симона Дянкова. Трите варненки получават признанието за техните изключителни постижения и заслуги към художествената гимнастика, града и страната ни.

Със същата награда бе удостоен началникът на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, художникът Георги Лечев и корабният механик Едуард Тавитян.

Фото Live.Varna.bg