Варна аплодира през сълзи вечно младия Алекс Първанов за рождения му ден

Сълзи на мъка и радост се преплетоха в затрогващи аплодисменти за рождения ден на актьора Александър Първанов, получил световно признание и останал завинаги на 20 години. На 2 август той щеше да навърши 26, поради което всички негови почитатели се събраха в книжарница „Сиела” във Варна и ръкопляскаха на крака в негова чест.
В чест, а не в памет, защото именно там беше представена книгата, посветена на Алекс и озаглавена „В полет”. Така семейството му пожела да отпразнува датата, когато Алекс се е появил на белия свят и за краткия си живот е успял да даде на мнозина вдъхновение и увереност, че талантът е вечен.

16 - Alex 3
Книгата е озаглавена „В полет”, защото тя не е възпоменателна творба, а послание към всички, които вървят по творческия път на Александър. Така представи варненската премиера на творбата журналистката Виолета Тончева.
До сега книгата срещна своята публика при невероятен успех в Ню Йорк и София.
Гостите на събитието във Варна, сред които имаше млади актьори и известни имена от екрана, видяха филм за Алекс и неговата уникална актьорска игра, която той дължи не само на вродената си дарба, но и на „Лий Страсбърг Театрален & Филмов Институт”.

16 - Alex 2
Спомени за него от колеги и приятели прочете през сълзи майка му Малина Първанова. Тя разкри колко изстрадана е била книгата и благодари за подкрепата на всички свои приятели, на съпруга си Ангел и на малкия си син Ален, които са били неотлъчно до нея по целия този път на възкресението на Алекс.
Оказа се, че за всички младият мъж е бил извор на вдъхновение и сила, творчески двигател за стремеж и воля към големия идеал.

16 - Alex 1
Журналистката Бойка Башлиева обясни обезсмъртяващата кауза, която семейството на Алекс инициира за всички стартиращи таланти по света чрез сдружение „Изкуството на Алекс”. Това е организирането на Международни майсторски театрални класове. Участниците ще се стремят с дарбите си към стипендията на институт „Лий Страсбърг” „За особени заслуги“ на името на Александър Първанов. Това е именно стипендията, присъдена на Алекс, която ще даде шанс и на други таланти да реализират мечтите си, стана ясно на представянето.
Млади дарования от варненската театрална формация „Феникс” поздравиха гостите с любимата творба на Алекс, в която той самият е участвал с любов – „Ромео и Жулиета” от Шекспир. Прозвуча и песента, написана специално за него по стихове на Малина Първанова и композирана от 13-годишната талантлива композиторка Менеа Кефалоф -„SHADOW“.

Сълзите преливаха във възторг и признание към личността на един млад актьор, който и днес вдъхновява мнозина да продължат и да обичат – въпреки всичко!