Валентин Станчев: „Спартак” ще тръгне нагоре

Главният селекционер в детско-юношеската школа на „Лудогорец” Валентин Станченв изрази мнение преди мача на представителния тим на клуба срещу „Спартак” в Разград. Както е известно, Станчев остави следа като футболист на „соколите“ и е втори по голове в историята на клуба при майсторите – 48, колкото има и Христо Николов-Чоко. Първи с 56 попадения е непрежалимият Стефан Найденов-Доктора.

„Лудогорец” играе винаги за победа и подхожда сериозно, отговорно и с необходимото уважение и респект към всеки съперник. Така ще бъде и срещу Спартак, въпреки че от началото на сезона варненци записаха незадоволителни резултати”, каза за Станчев.

„За мен обаче мястото, което заема Спартак, не отговаря на неговите възможности и отборен потенциал. Аз съм сигурно, че постепенно Спартак ще се пренастрои към елитния футбол и ще стабилизира играта и резултатите си, но затова трябва време и търпение”, допълни Вальо.

„Аз никога не съм се съмнявал, че Илкер Будинов ще е полезен на варненския тим, тъй като има безспорни качества. Той има нужда само да играе редовно, за да трупа опит и да се развива. Бъдете убедени, че скоро ще се превърне не само в един от най-добрите футболисти на „Спартак”, но ще бъде и сред лидерите на тима”, каза още Валентин Станчев.