Ваканция, здравей! Да играем безопасно!: Над 300 ученици се включиха във викторината за пътните правила

 

Традиционното състезание викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ се проведе в петък в зала „Пленарна“ на Община Варна. Организатори на събитието са дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Областната дирекция на МВР.

15 - Viktorina1
Участници в тазгодишното състезание бяха петокласници от 10 варненски училища – ОУ „П. Волов“, ОУ „Черноризец Храбър“, ОУ „Ст. Караджа“, VІІІ СОУ „Ал. С. Пушкин“, ОУ „Цар Симеон І“, СОУ „Гео Милев“, ОУ „Д. Чинтулов“, ОУ „Антон Страшимиров“, Първо основно училище, ОУ „Христо Ботев“. Целта на викторината е преди началото на лятната ваканция децата да си припомнят и покажат своите знания за безопасно ползване на интернет; правилата за движение по пътищата; правилата за опазване на личните данни; за сигнализиране при опасности; за познаване на институциите, където биха могли да търсят помощ.
В продължение на два часа над 300 ученици от пети клас участваха в игрите на състезанието, като отговаряха на въпроси по законите за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и за закрила на детето; работиха по тематична кръстословица, подреждане на пъзели (пътни знаци), попълване на електронна листовка и др. Във всички игри помощници на участниците бяха инспектори от детска педагогическа стая и районните инспектори. За отлични знания и умения във викторината учениците бяха отличени с награди от Община Варна.