Важни неща, които трябва да направите преди лазерна епилация

Преди да насрочите процедура за лазерна епилация, трябва да сте сигурни, че сте напълно чисти. Това е необходимо, за да се избегне дразнене на кожата и дискомфорт по време на процедурата. Трябва също така да премахнете грима или продуктите за грижа за кожата. Също така трябва да избягвате използването на дезодоранти или лосиони поне два дни преди процедурата. Това е нужно, защото потта и овлажнителите могат да ограничат достъпа на лазера до космения фоликул.

Не се излагайте продължително на слънце

Ако планирате да си направите лазерна епилация, трябва да избягвате продължителното излагане на слънце поне четири седмици. Това е така, защото слънчевите лъчи могат да увредят третираната зона и да причинят възпаление. Също така е важно да избягвате използването на солариуми поне седем дни преди процедурата.

Бръснене

Преди процедурата, зоната трябва да бъде гладко обръсната. Това е необходимо, защото лазерът се фокусира върху космения фоликул, а това е трудно, ако има косъмчета. Освен това, няколко седмици преди процедурата не трябва да използвате кола маска, пинсети или епилатори. Те ще отскубнат и корена на косъма, така, че процедурата няма да проработи.

Бременност, кърмене и месечен цикъл

Макар все още да няма категорични научни мнения, се смята, че лазерната епилация не е препоръчителна по време на бременност и кърмене. Причината е, че по време на бременността, поради промяна на хормоните, може да се появи нежелано окосмяване, което след нормализиране на хормоните, да изчезне.

Що се отнася до месечния цикъл, има изследвания, че кожата е много по-чувствителна и склонна към раздразнения, отново заради влиянието на хормоните. Затова, планирайте посещенията си в лазерния център във време, различно от онези дни от месеца.

Какво още трябва да знаем за лазерната епилация?

В зависимост от размера на зоната, която ще се третира, лазерната епилация може да отнеме между няколко минути и един час. Преди лечението трябва старателно да почистите зоната със сапун и вода. Обилното изплакване след нанасяне на грим също е важно. Това ще помогне за намаляване на риска от странични ефекти, които варират от леки раздразнения до изгаряния и обезцветяване.

Освен цвета на кожата, типът кожа също ще повлияе на успеха на лечението. Ако кожата е твърде тъмна, лазерната епилация ще бъде по-малко ефективна. Всъщност може да причини увреждане на кожата. Ето защо е изключително важно да направите някои изследвания, преди да изберете лазерна епилация. Добрият дерматолог трябва внимателно да изследва тена и типа на кожата ви. След като намерите правилния козметик, можете да планирате процедурата.

По време на консултацията ще можете да задавате въпроси и да събирате информация. Не забравяйте да споменете, ако страдате от някакви кожни заболявания или сте имали белези или обезцветяване в миналото.

Ако сте готови да се подложите на процедурата, важно е да следвате всички инструкции, предоставени от вашия лекар или практикуващ. Лазерната епилация работи най-добре, когато се използва лазер за насочване към пигмента в космените фоликули. Всеки кичур коса има свой собствен цикъл на растеж, така че ще са необходими няколко процедури, за да получите трайни резултати.

Източник: https://satorilaser.bg