Българка в чужбина написа на Бойко Борисов: Баща ми почина от притеснение за пенсията си, синът ми няма да се върне

След като медиите разпространиха миналата седмица новината, че с решение на Народното събрание възрастта за пенсиониране се увеличава от следващата година, до редакцията ни беше изпратен унищожителен коментар от българка, която живее в Австрия. Нейното име е Руми Панек и коментарът ѝ е насочен директно към министър-председателя Бойко Борисов и народните представители. Публикуваме целия текст на обръщението ѝ към премиера.

Добро утро, г-н Борисов и госпожи и господа народни представители на република България!

Как сте…?

Добре ли спахте след поредното увеличение на възрастта за пенсиониране…?

Защото докато вие спахте и сънувахте как добре ще ограбите отново народа, хиляди предстоящи пенсионери не мигнаха цяла нощ в търсене на решение как да се пенсионират.

Направихте така, че да мразя България, да мразя историята си, да мразя обичаите си, да мразя кръвта си българска и да се срамувам да се наричам българка.

Още от времето, когато ме орязахте от детски надбавки, заради дванадесет стотинки по-висок – подчертавам, брутен доход, а гледах как ромите след получени поредни социални помощи пируват по парковете, но аз събирах жълти стотинки, за да купя нещо сладичко за сина си, който отгледах наистина сама.

Знаете ли, че баща ми не успя дори година да се порадва на пенсията си, Бог да го прости, защото се разболя от тревоги от вашите измислени промени в закона за пенсиониране?

Аз мразя България, г-н Борисов, и не искам никога повече да се връщам в родината си, няма и цент да вложа в нея по никакъв повод.

Но ще ви издам още една малка тайна: Един ден и моят син няма да иска да се върне в България и ще има хиляди други семейства с деца, които няма да искат да се върнат в България, а това означава, че един ден няма да има пари и за вашите (или поне вашите внуци и правнуци) заплати и пенсии…

И така, просто така, Република България, с нейната невероятна история и култура, ще бъде заличена като държава. Много тъжно, но факт!

След като най-четеният информационен сайт във Варна „Петел.бг“ публикува думите на нашата сънародничка, мнението и достигна до десетки хиляди читатели в рамките само на часове и предизвика сериозна дискусия в интернет. Мнозина се присъединиха изцяло към критичното отношение за социалната политика на управляващите, не липсваха и доста групи нападки и дори обиди към жената, най-вече заради тежките ѝ думи, че мрази България.

Жалко е това, че толкова много българи са се увили в пашкула на амбициите си, като вярват, че нещо ще се промени, но моето виждане е, че много по-зле ще става, не и по-добре. Аз не съм човек, който обижда и се нахвърля срещу хората, но се дразня, когато те си затварят очите. Написах това сутринта след като майка ми се обади разплакана и се вайкаше за пореден път как ще се пенсионира. Зададох си въпроса, колко ли майки днес сутринта са се обадили така отчаяни на децата си в чужбина“, добави след публикацията нашата сънародничка в Австрия.