България с право на три отбора в Шампионската лига по бийч сокър

Международната федерация, която администрира първенствата по плажен футбол в света и Европа, изпрати в БФС регламента за провеждане на Шампионската лига по бийч сокър за сезон 2018. Турнирът ще се проведе за втора година поред в португалския град Назаре и ще събере на едно място над 80 отбора в мъжката и женската надпревара за клубната титла на Стария континент.

Шампионът на България МФК Спартак Варна получава директна квота за основния кръг от надпреварата, където ще се включат победителите на всички държави, които развиват плажен футбол в Европа. Според регламента, още два родни тима имат право да се включат в квалификациите за турнира, които ще предхождат основния кръг. Припомняме, че на второ и трето място в държавното първенство завършиха Одесос и Спортна асоциация на МВР. Ако някой от тях не иска да се включи в престижното съревнование, класираните след тях получават това право.

Пресявките дават цели осем визи за основния етап. В него ще участват още 28 тима, шампиони на страните си, и така общо всички състави ще са 36, разпределени в девет групи по четири.

Успоредно с надпреварата при мъжете ще има и женска такава, в която ще се пуснат 24 тима.

Двубоите от предварителния кръг ще се проведат от 25 до 27 май. Основният етап започва на 28 май, а двубоите в групите завършват на 30-и. Фазата на директните елиминации стартира ден покъсно, а носителят на титлата ще бъде определен на 3 юни, което ще направи продължителността на целия турнир 10 състезателни дни. В тях ще се изиграят повече от 200 срещи.