България с нов световен рекорд за книгата на Гинес

 

В Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ над 550 участници създадоха най-голямата мозайка от стъклени бутилки в света

Повече от 550 служители от системата на Кока-Кола в България взеха участие в създаването на най-голямата фигура от стъклени бутилки – постижение, което бе официално вписано в „Книгата за рекордите на Гинес“.


Конструкцията се състои от 72 933 празни стъклени бутилки. Тя бе изградена в спортния комплекс в к.к. „Камчия“, област Варна и има формата на емблематичната контурна Coca-Cola бутилка. Фигурата се разпростира на 250 кв.м., тежи приблизително 19 тона и съдържа думата „БЪЛГАРИЯ“, изписана върху нея. Работата по конструкцията, която отне 2 часа и 20 минути, беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти. Предишното постижение принадлежи на Токио и е поставено през 2014.


Инициативата е обвързана с един от основните корпоративни социални приоритети на Кока-Кола – развитието на младежта. Варна бе избрана за „Европейска младежка столица 2017“ за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Така съвсем естествено, участниците в създаването на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.
Светослав Атанасов, генерален-директор на Кока-Кола ХБК България, коментира по време на събитието: „Постигането на световен рекорд за Гинес е впечатляващо събитие само по себе си, но онова, което му придава още по-голяма стойност е грижата за общността. Щастлив съм да видя служители на Кока-Кола да работят заедно в подкрепа на младите хора и местната общност в гр. Варна.“
Кока Кола ХБК България провежда за трета поредна година своята годишна търговска конференция в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Комплексът, създаден за работа с деца и млади хора с инвестиция на правителството на Москва, е предпочитан и от най-големите световни компании заради уникалните условия, които предлага за настаняване, хранене, обучение и провеждане на фирмени събития и конференции. „Камчия“ разполага с модерно оборудвани конферентни и заседателни зали – от 20 до 600 души, класически амфитеатър за 2000 души, ресторанти и леглова база за 2000 души. Спортен комплекс „Камчия“, където бе поставен и рекордът на Гинес, е предпочитано място за фирмени състезания, спорт и тиймбилдинг. СОК „Камчия“ е международен образователен, културен, обществен и конгресен център, който налага нови стандарти в предлагането на туристически услуги в Европа.