България започва срещу Полша в Световната лига във Варна

 

Очаква се супер сблъсък в Двореца

Действащият олимпийски срещу актуалния световен шампион ще предложи програмата на турнира от първа дивизия на Световната лига във Варна! Става въпрос за първенеца от Игрите в Рио де Жанейро през миналата година Бразилия и носителя на титлата от първенството на планетата през 2014-а Полша. Именно с тези две световни сили ще се борят „лъвовете“ на Пламен Константинов от 9 до 11 юни в Двореца на културата и спорта във Варна.

Другият съперник на „трикольорите“ е Канада. Сблъсъкът между титаните Бразилия и Полша ще бъде първи по рода си у нас. До момента никога актуалните носители на двете най-престижни отличия във волейбола не са се изправяли един срещу друг на родна земя. Съвсем скоро очаквайте подробности за цените на билетите и кога те ще бъдат пуснати в продажба за всички срещи в зала „Конгресна“.

Програма за мачовете от Група Е на Световната лига:

9 юни (петък)

16,10 ч.: Канада – Бразилия

19,10 ч.: БЪЛГАРИЯ – Полша

10 юни (събота)

16,40 ч.: Бразилия – Полша

20,40 ч.: Канада – БЪЛГАРИЯ

11 юни (неделя)

16,40 ч.: Полша – Канада

20,40 ч.: Бразилия – БЪЛГАРИЯ

Снимка: 28_1

САЩ ни отказаха контроли, чакаме Иран в ДКС

Селекционерът на националния волейболен отбор Пламен Константинов разкри, че отборът на САЩ е отказал контроли с нас. Американците дълго обмисляли програмата си и в крайна сметка предпочели да отклонят поканата.

Сега се очаква отговор от иранската федерация за провеждането на две проверки във Варна след 20 май. Най-вероятно това ще бъдат единствените проверки на националите преди старта на Световната лига. Избраниците на Константинов започват с турнир в Сургут. От 9 до 11 юни пък ще бъдат домакини във Варна на олимпийския шампион Бразилия, световния първенец Полша и на Канада.

От международната федерация преместиха с една седмица финалите на Лигата, което със сигурност ще наруши подготовката на класиралите се европейски отбори за шампионата на Стария континент.

Пламен Константинов: Ще е по-добре да не сме на финалите

Програмата на Световната лига тази година и по-точно на финалната фаза не е добре обмислена. Така смята селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов и според него няма да е трагедия, ако не се класираме на финалите в Бразилия. „Програмата вече е ясна, започваме на 8 април в София, след това отиваме във Варна. После пак се прехвърляме в София за два дни и летим за Аржентина. След това ще имаме две седмици в София и ако се класираме за финалите – пътуваме за Бразилия. Ако не се класираме – от една страна ще е може би плюс за подготовката за Европейското първенство, защото тези финали са лошо обмислени, меко казано. Ще объркат подготовката на почти всички европейски отбори, които се борят за шампионата на Стария континент, защото няма да имаш повече от 5 седмици подготовка“, сподели Константинов пред „Дарик“.

„Много сложно става, особено ако искаш да направиш едни пълноценни занимания. Една нормална подготовка е поне осем седмици, за пет няма да стигне за нищо“, обоснова се още треньорът на България.

Той коментира и подготовката на отбора в следващите седмици. Очакванията му са да разчита на пълен състав около средата на май. А преди това ще се изиграят и няколко контроли. „Първо ще видим кога ще дойдат момчетата, те ще дойдат по различно време. Някои от тях ще дойдат около 15 май. Едва ли ще се съберем преди тази дата в пълен състав. Това означава, че имаме две седмици реално.“

„В това време, което можем да направим, е да намерим механизми в състава и да се обиграят. За толкова време подготовка не можем да направим. Не можем да променим физическите и техническите качества на състезателите. Малко е времето, но ще се справим“, заяви Константинов и разкри подробности около съперниците в проверките.