Бус и каруца бяха задържани при проверки на горските стражари

 

11 акта и 7 констативни протокола съставиха горските стражари към Североизточно държавно предприятие в периода от 24 април до 2 май. На територията на горските и ловни стопанства в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен са извършени 605
проверки. Инспектирани са 243 обекта за добив на дървесина, 274 превозни средства, 80 физически лица и др. Задържани са общо 2,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев, каруца, бус и моторен трион.
Служителите на ДГС „Търговище” са съставили два акта за незаконната сеч на 2 куб. м дървесина. Каруцата на нарушителите е конфискувана. При проверки в обхвата на ДЛС „Черно Лом” са задържани бус, моторен трион и 0,6 куб. м дърва за огрев. Съставени са два акта за нарушения по Закона за горите.
След подаден сигнал на телефон 112 служителите на ДГС „Варна” са предприели незабавна проверка, но на мястото не са констатирани нарушения. Мобилните контролни екипи към СИДП продължават системно да извършват обход на територията.
Три акта по Закона за горите са съставени в обхвата на ДГС „Провадия”, а два акта и един констативен протокол – в ДГС „Суворово”. Четири констативни протокола отчитат след проверки през изминалия период служителите на ДГС „Добрич”. Два констативни протокола са съставени от горските стражари към ДГС „Генерал Тошево”.