БСП представи листата си пред варненци. Миро: Имате право на избор, гласувайте! Бюлетина 28 е добър избор!

Коалиция „БСП за България“ представи всички кандидати за народни представители от Трети многомандатен избирателен район – Варна пред варненци на грандиозен концерт с участието на една от най-големите съвременни звезди на поп сцената – Миро.

„Живеем в трудни и опасни времена – война в близост до границите ни, икономическа и енергийна криза, риск от продоволствена криза и изтъняващи бюджети на домакинствата. БСП знае как да се справя с кризи, затова сме вече на 130 години.

БСП, освен партията с най-социалната програма, е единствената политическа сила, която апелира за дипломатичност и отговорно държавническо поведение във външнополитически план. Ходовете, касаещи националната сигурност на страната ни и отношенията ни с трети страни, което наблюдавахме в последните месеци, буди у нас сериозно безпокойство. Изгонването на 70 руски дипломати – еднолично и без ясни мотиви от бившия премиер Кирил Петков, беше действие без аналог в най-новата история на България“, заяви пред събралите се членове и симпатизанти на левицата, варненци петият в листата кап. Георги Георгиев. И завърши : „Имате думата ми на български офицер, че  „БСП за България“ е гарантът за запазване на неутралитет от страна на българската държава за балансирана и национално отговорна външна политика. Гласувайте за БСП с №28 в интегралната политика“.

За направеното за младите семейства и децата говори председатерят на градския съвет на БСП във Варна и втори в листата на коалицията Павел Раличков.

„Аз съм баща на три деца и съм служител в частния сектор. Благодарение на работата на депутатите и министрите от левицата в предходния мандат, в бюджета на моето семейство всеки месец има с близо 200 лева повече, след като детските градини станаха безплатни, а необлагаемият минимум от 4500 стана 6000 лева. И аз, както и останалите родители, очаквам безплатните учебници на учениците от 1 до 12-и клас и безплатните лекарства за децата до 14 години. От години всички говорим за тревожнат тенденция на задълбочаваща се демографска криза.  БСП е единствената партия, която предлага реални мерки за овладяване на този опасен за нацията ни процес. Ние имаме ясна програма за подпомагане на младите семействата и майчинството“, заяви от сцената Раличков.

„Аз знам, че БСП ще изпълни тези си ангажименти, защото няма друга партия, която да се грижи толкова много за младите хора и за децата на България с реални действия, не с красиво звучащи обещания“, категоричен беше градският лидер на левицата във Варна.

„Живеем в тежки, динамични и на моменти страшни времена“, започна изказването си водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Борислав Гуцанов. Той обеща едно от първите неща, които ще направи левицата в следващия мандат, е с дипломатически ходове България да участва в спирането на военните конфликти.

Друг важен ангажимент, според Гуцанов, е да бъдат осигурени топлина за хората и развитие на икономиката през настъпващата зима. Затова БСП ще настоява за таван на цените на газа, тока и водата. „Още в първите седмици ще приемем закон за изземане на свръхпечалбите на всички енергийни дружества“, категоричен бе водачът на листата на коалицията за Варна.

„Ролята на БСП за пореден път ще бъде на мъдрата партия, на която всеки може да разчита. Партия, която е дипломатична, и може да осигури просперитет и добруване за страната ни“, допълни той.

И продължи: „Аз съм сигурен, че ние ще осигурим това, което сме заложили в програмата си. Ще има безплатни учебници за децата от 1 до 12 клас, безплатни лекарства до 14 години, ще бъдат преизчислени всички пенсии, така че да са справедливи за всички.“

„Нашата партия не е случайно на 130 години. Ние знаем кога и какво да направим, за да върви държавата ни по-добре, за да се чувстваме патриоти, за да живеем и работим в страната си, а не извън нейните граници. Подкрепете ни на 2-ри октомври, за да можем да изградим тази модерна България, която сигурен съм всеки носи в сърцето си и иска да я види за себе си и за своите деца. Пътят към победата минава през БСП с № 28!“, призова Борислав Гуцанов.

„Имате право на избор, гласувайте! Бюлетина 28 е добър избор!“, призова почитателите си във Варна Миро.