БСП отива на избори с коренно променена листа

Областният съвет на БСП във Варна прие в средата на месеца с пълно единодушие предложената предизборна листа на партията за 3 МИР. Подобно единодействие между областната и градската организации не се е случвало повече от 20 години, отбелязват социалистите.

Водач на листата е лидерът на БСП във Варна и областта Борислав Гуцанов. Така той става първият варненец на тази позиция от незапомнено време. Второто място зае утвърден авторитет на социалистите в областта – дългогодишният кмет на Провадия Филчо Филев. Третото място в листата показва ясното желание на БСП-Варна за подмладяване. То се заема от Павел Раличков, лидер на Младежкото обединение на партията, син на един от най-известните хирурзи – доц. д-р Лидия Петкова.

На четвърто място в предизборната листа е настоящият депутат д-р Десислав Тасков. В края на февруари от пресцентъра на партията съобщиха, че на пета позиция като представител на гражданската квота е одобрена проф. д-р Маринела Грудева – доктор по педагогика в медицински университет Варна, катедра „Логопедия и медицинска педагогика“.

Единодушието при одобряването на листата на областно ниво показва, че БСП са амбицирани и сплотени преди изборите. Конфликтите и конкуренцията между областната и градската организации във Варна очевидно са изгладени. Социалистите отчитат, че именно те са били причината за поредицата от изборни загуби в последните години. Очаква се обаче на 4 април те да покажат целия си потенциал в стремежа си да станат първа политическа сила във Варна и региона.