БСП-Варна свали политическото си доверие от депутата Иван Иванов

В своя позиция Градският съвет на БСП-Варна обяви, че сваля доверието си от народния представител от 3-ти Многомандатен избирателен район Иван Д. Иванов. От Градския съвет свързват варненския депутат от ПГ на „БСП за България“ с побоя над председателя на Общинския съвет на БСП-Долни Чифлик – Валентин Вълчев, станал на 20 октомври. Побоят беше извършен пред офиса на Областната организация на партията в морския град. В бруталното посегателство са участвали трима нападатели.

Валентин Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден сигнал до органите на МВР. Засега няма информация заловени ли са побойниците.

Сред другите причини за свалянето на политическо доверие се посочват предходни случаи на отправяне на заплахи към съпартийци, оказване на натиск, както и работа срещу интересите на БСП и в полза на нейните политически опоненти.

„Позицията на Градския съвет на БСП-Варна е, че такъв човек няма място в редиците на Българската социалистическа партия и настояваме на основание чл.12 от Устава на БСП, за неговото изключване“, се казва в позицията на варненските социалисти, изпратена до Общопартийната контролна комисия и националното ръководство на БСП.