Боят след скандал между шофьори се превръща в тенденция

Сигнал за възникнал в района на ул. „Битоля“ конфликт между шофьори на два автомобила, прераснал във физическа саморазправа, постъпи в полицията  във вторник към 13,10 часа.
Според първоначалната информация, след като ударил опонента си, агресивният водач е избягал от местопроизшествието. Веднага били предприети действия по издирването му и в хода им полицейските служители установили и задържали 24-годишен мъж от Варна. Установено е, че той е шофирал  „Опел”. Пострадалият пък е с две счупени ръце, което показва колко сериозна е била саморазправата.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Случаят стана повод ръководството на ОД на МВР – Варна, да напомни, че ще действат безкомпромисно и с всички законови средства при възникнали подобни случаи.
Междувременно Районен съд – Варна, не уважи внесените искания на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двама братя от варненското село Тополи, привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Случаят, за който „Народно дело Седмицата“ писа в  предния си брой, е аналогичен – скандал между шофьори, завършил с бой.
Спрямо 19-год. К.В. и 21-год. В.В. бяха предявени обвинения за това, че на 27 февруари при възникнал инцидент и конфликтна ситуация между участници в движението по бул. „Република“ във Варна са причинили телесни повреди на две отделни  лица.
Като се запозна с материалите, събрани в началния етап на разследването, съдът прие, че може да бъде направен обоснован извод за извършителство на деянието. Съдът счете, че не са налице данни, които да сочат на реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, да се укрият с цел избягване на наказателната репресия или да осуетят обективната истина по делото. Двамата обвиняеми са неосъждани, в млада възраст, имат постоянен адрес и месторабота.  По отношение на 19-год. К.В. от прокуратурата бе приложена справка по делото за наличие на друго неприключено досъдебно производство от 2014 г. спрямо него по обвинение в нанасяне на телесна повреда, съобщиха  от пресцентъра на съда.
Съдът отчете, че на настоящия етап, без допълнителна медицинска експертиза, не може да бъде преценени видът и характерът на причинените телесни повреди на пострадалите. Деянието, за което двамата братя са привлечени като обвиняеми, не е тежко умишлено и е наказуемо с до 3 години лишаване от свобода.
След преценка на събраните по делото доказателства съдът наложи на 19-год. К.В. мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 300 лева. За 21-год. В.В. бе определена мярка подписка.