Борисов не допусна медии на новата си обиколка в града

Премиерът Бойко Борисов посети Варна в първия почивен ден на новата година. Обиколката му включваше няколко обекта, които бяха използвани като повод той да се похвали колко добре работи държавата дори и в състояние на пандемия. Борисов похвали пред кмета новото новото рибарско пристанище „Карантината“, както и спортния комплекс със зала и игрища във „Владиславово“.

Премиерът беше придружаван навсякъде от кмета на Варна Иван Портних, а медиите не бяха допуснати до нито един от обектите в обиколката. За журналистите, както и за всички останали имаше възможност да гледат коментарите на Борисов за новостите във страницата му във „Фейсбук“.

Може би най-обсъжданата и изненадваща част от посещението беше обиколката на премиера в „Елдоминвест“. Борисов посети частното предприятие очевидно с желанието да покаже, че и във Варна има промишлено производство. Основните му коментари в наследника на някогашния „Елпром“ бяха в характерния стил на прочутата „филия с мас“ – спомени от тежкото си детство по време на социализма, пълни с материални лишения. „Баща ми като купи на майка ми, бог да я прости, печка „Раховец“, такава радост беше вкъщи. Сега социалистите като говорят какво било. Било е радост за „Москвич“, „Раховец“ печка и телевизор „Рубин“, коментира Бойко Борисов.

„Вие тука във Варна как хубаво ме гъдулкате – малка заличка, с няколко игрища, с малко еди-какво си… И хайде малко 20 милиона за Кайсиева градина“, това коментира с усмивка министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в новия спортен комплекс във квартал „Владиславово“ в морския град.

Борисов поиска от тях да публикуват снимки на мястото преди строителството на спортната база, за да се види какво е било преди. Той съобщи, че ще бъдат отпуснати авансово 8 млн. лева за ремонт на улиците във втори микрорайон, известен като Кайсиева градина. Борисов подчерта, че трябва да се знае, че те са изровени заради презастроявене, което не е по вина на ГЕРБ. Той посъветва кметовете на „Владиславово“ и на града да са позитивни и да не пропускат да посочват колко добре се е справило правителството с управлението по време на криза. Той подчерта, че голямата задача за Варна сега е реконструкцията на бул. „Цар Освободител“. При нея се очаква да бъде изградена и градска железница от типа „леко метро“.