Борисов забрави добрия тон, нарече Корнелия Нинова „Г-жа Лъжа“

„Аз искам да благодаря на Цецка Цачева, защото тя изнесе тежка кампания, в която правителството не участваше. Тя и Манушев, но него не го жаля, защото е военен, събраха цялата негативна енергия, която имаше към ГЕРБ. Ние обаче бяхме неподготвени за коварството на БСП“, заяви в края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Думите му бяха казани на среща на партията, където се прави анализ на изминалите президентски избори и предстояща изборна кампания.
„Това беше целеви, мръсен удар срещу нас. Най-вече със снимките, които пускаха срещу Цачева. Те пък в парламента да не са големи хубавици или хубавци“, изригна премиерът в оставка, пише „Блиц“.
„БСП целево бият само по ГЕРБ – искат да покажат, че ние сме лоши. Тяхната метаморфоза е чудовищна. Видяхте колко безогледно лъже Г-жа Лъжа (визирайки Корнелия Нинова), защото тя знае, че след управление на БСП следва разруха. Затова се чух с еврокомисари и ще искам и от ЕК становище коя европрограма ще бъде спряна, както излъга Нинова“, каза Борисов.
„Преди изборите пък охкаха за бежанската криза и натиска към България. А след вота – няма нито един бежанец. Комунистите никога не са били глупави, те са били подли, безкомпромисни и конспиративни. Няма голяма разлика между комунисти и фашисти. Само крадецът може да вика „дръжте крадеца“, изригна премиерът в оставка.
„Абе, ей, вие окрадохте милиарди, а казвате, че няма да крадете, ако вземете властта“, така Борисов даде обяснение за цените, по който са се строили магистралите у нас, за които правителството преди време понесе поредна нападка от социалистите.
„Тя (Нинова) каза, че държавата е в застой, а те щели да я раздвижат. Това пак не е вярно. Дори цяла Европа отчита подобрените икономически ситуации у нас. Проблемът е, че хората от България ще се подведат по думите й“, каза още Борисов. „Обвиниха ни дори, че ще правим Майдан на Румен Радев. Няма такова нещо. Ние дори му стиснахме ръката, когато спечели“, заяви още лидерът на ГЕРБ.
Той предупреди всички българи да не очакват политическа толерантност от БСП, защото те играят подло. „Въобще не мислете за коалиции – и в ляво, и в дясно. Всички партии си мислят, че са си самодостатъчни за управление. Всички са поне десет години зад нас по начин на мислене. Но и ние бяхме така в началото“, призна Борисов.