Борислав Гуцанов, лидер на БСП – Варна: Повече от 74 000 варненци подкрепиха Радев и Йотова

Политиката на новия президент ще бъде много по-различна от тази на сегашния президент Росен Плевнелиев. Това заяви за предаването „Метроном“ на радио „Фокус” – Варна, Борислав Гуцанов, председател на Градския съвет на БСП – Варна. „Трудно ми е да говоря от такава позиция за това какво ще прави бъдещият президент, но съм убеден, че ще бъде много по-различно от управлението на Плевнелиев. Позициите ще се изработват вътре в България за нашата външна политика, нашата икономика, а не както досега – нашата политика да бъде изработвана някъде навън и никой да не я отстоява никъде, а просто да сме съгласни с всяко едно изречение и всяко едно указание, което ни се даваше от чужди посолства. Аз съм убеден, че ще бъде върнато достойнството на България и на всеки един българин“, допълни Борислав Гуцанов.
„Изборът за президент на България категорично е мажоритарен. Генерал Радев беше издигнат от инициативен комитет и подкрепен и от БСП, но се включиха и много обществени организации“, коментира през седмицата в медиите Гуцанов. Според него без подобна кандидатура обединението не би могло да стане. „Ген. Румен Радев беше спойката за хора, които са склонни да гласуват и са пускали бюлетина на БСП, да го направят отново“, добави лидерът на варненските социалисти.

2-gutsanov
Румен Радев и Илияна Йотова получиха малко над 74 000 гласа във Варна, а в областта за тях са гласували около 33 000 избиратели.
„В същото време изключително важно е да се отбележи, че цялата организационна тежест по време на предизборната кампания и административната тежест през двата изборни дни падна върху раменете на членовете на БСП“, посочи председателят на ГС на БСП – Варна.
„Така се получи резултатната симбиоза между личността на генерала и структурите на БСП, без тази взаимна връзка не можеше да се постигне големият успех. Победата на Румен Радев и Илияна Йотова действа силно мобилизиращо на членовете и симпатизантите на БСП“, коментира още Гуцанов пред bgsniper.com.
По отношение на предстоящите парламентарни избори Борислав Гуцанов коментира, че е трудно да се прецени как ще изглежда 44-ото Народно събрание, тъй като вероятно ще има промени в Изборния кодекс.