Борислав Гуцанов, лидер на БСП-Варна: Напускането на депутатите не правилна постъпка

„Всички промени са болезнени, БСП тръгна към сериозен курс на обновление. Вероятно колегите приемат това лично. Обновлението е печелившият курс. Двама от тях бяха кандидати за лидер и техния вот беше символичен. Не смятам, че това е правилната постъпка, но всеки сам си пише автобиографията“. Това коментира в интервю за програма „Хоризонт“ на БНР лидерът на БСП-Варна и член на НС на партията Борислав Гуцанов.

Гуцанов даде ясно да се разбере, че конфликтът между Корнелия Нинова, която поиска малко повече от година неговата смяна като местен лидер на партията, е приключила. „Председателят беше подведен за Варна. А и самите варненски социалисти застанаха на моя страна и нямаше как БСП да не се съобрази с втората по големина организация в страната“, обясни той. Гуцанов беше също категоричен, че не може да се говори за „връщане на жеста“ за това, че номинациите на Нинова за втори мандат като председател са били най-много.

Прекият вот за лидер ще усили доверието за БСП, а когато партията представи своята програма, то ще стане още по-голямо, прогнозира лидерът на варненските социалисти.

„Убеден съм, че ще вземем властта, както и че БСП е партията, която може да се справи с управлението в този много труден момент“, подчерта Борислав Гуцанов.

Според него е абсолютно немислимо да се коментира коалиция на БСП с ГЕРБ, защото между двете партии има фундаментална разлика и социалистите нямат нищо общо с начина, по който държавата се управлява в момента.

Запитан какво мисли за Цветан Цветанов, който сега се представя за опозиция на ГЕРБ, а преди време като министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов нареди неговия арест пред децата и съпругата му, Гуцанов отговори: „Не мисля, че г-н Цветанов може да е различен от това, което е бил и това, което е“.

Във връзка с изявлението на група народни предствители от Коалиция „БСП за България“, че напускат ПГ на БСП и остават независими депутати в 44 -ото Народно събрание, Градския съвет на БСП-Варна изрази категоричната си позиция, че Георги Андреев – народен представител от 3 МИР, трябва незабавно да напусне Народното събрание, тъй като вече не може да представлява левите избиратели на Варненския многомандатен район, които са подкрепили листата на БСП.